Operacijski sistemi
02.08.2012 06:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 je nared!

Windows 8 bo v prosti prodaji na voljo šele 26. oktobra.
Windows 8 bo v prosti prodaji na voljo šele 26. oktobra.

Dobra novica za vse, ki ste že z nestrpnostjo pričakovali novo različico operacijskih sistemov Windows. Microsoft je namreč uradno najavil, do so vsi večji izdelovalci osebnih in prenosnih računalnikov že prejeli operacijski sistem Windows 8 RTM (Release to Manufacturing). To dejansko pomeni, da je računalniški gigant dokončal razvoj novega operacijskega sistema in da je ta že nared za uporabo oziroma prodajo.

Ker so vodilni proizvajalci osebnih in prenosnih računalnikov prejeli operacijski sistem Windows 8 RTM, to pomeni, da bodo kmalu ponudili v prodajo prve izdelke, opremljene z njim. Po 14. avgustu bodo končno različico operacijskega sistema prejeli še uporabniki portala MSDN ter IT strokovnjaki in organizacije, ki imajo dostop do portala TechNet. Operacijski sistem Windows 8 jim bo na voljo na voljo za prenos preko svetovnega spleta.

V drugi polovici avgusta (natančneje 16. avgusta) bo novi Microsoftov operacijski sistem dosegljiv še tistim, ki imajo z Microsoftom sklenjeno pogodbo Microsoft Software Assurance. Njim bo operacijski sistem Windows 8 Enterprise na voljo preko portala Volume License Service Center (VLSC). Na ta dan bodo do Oken 8 imeli dostop še tisti s certifikatom Microsoft Partner Network. Windows 8 bo članom paketa Microsoft Action Pack Providers (MAPS) na voljo 20. avgusta. Lastniki paketa Volume License brez Software Assurance bodo lahko Windows 8 kupili preko portala Microsoft Volume License Resellers šele 1. septembra.

Navadnim smrtnikom bo Windows 8 na voljo šele 26. oktobra. Glede na to, da Windows 8 skoraj zagotovo ne bo na voljo v škatlasti oziroma »retail« različici, ga bo mogoče kupiti le skupaj z določeno računalniško komponento (po vsej verjetnosti bo tu šlo za osnovno ploščo, procesor in trdi disk) ali v obliki spletne nadgradnje (Windows 8 Pro). Slednja bo na voljo le uporabnikom licenčnih operacijskih sistemov Windows XP, Windows Vista in Windows.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku