Operacijski sistemi
29.06.2009 06:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 na pomnilniškem ključku USB?

Nameščanje Windowsa 7 iz pomnilniškega ključka USB bo postalo mačji kašelj!
Nameščanje Windowsa 7 iz pomnilniškega ključka USB bo postalo mačji kašelj!

Po žepnih računalnikih posega vse več računalničarjev, saj so postali že dovolj zmogljivi za opravljanje vsakodnevnih opravil na terenu. Ker trgovcem gre tudi v letošnjem letu prodaja žepnih računalnikov več kot dobro od rok, ne preseneča, da bo Microsoft zanje pripravil posebno različico operacijskega sistema Windows 7.

Novi sistem podjetja iz Redmonda bo prilagojen delovanju številnih prenosnih naprav, ki bodo pretežno opremljene z novimi Intelovimi procesorji Atom. To vključuje tudi gonilnike za namensko strojno opremo, brezžično povezavo ter podporo nizki ločljivosti zaslona.

Ker nekateri žepni računalniki ne razpolagajo z optičnimi pogoni, se po svetovnem spletu šušlja, da naj bi Microsoft ponudil v prodajo tudi posebno namestitveno različico Windowsa 7 Starter Edition na pomnilniškem ključku USB. Na ta način bi lahko novi operacijski sistem namestili tudi tisti računalničarji, ki imajo na svojem žepnem računalniku že nameščen sistem Windows Vista ali XP. Maloprodajna cena Windowsa 7 Starter Edition na pomnilniškem ključku USB naj bi bila le za odtenek višja od tiste na optični zgoščenki.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku