Operacijski sistemi
19.01.2022 11:43

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko namestite Android aplikacije na Windows 11?

Od sedaj je možno uporabljati aplikacije za Android tudi na računalnikih z nameščenim operacijskim sistemom Windows 11
Aplikacije za Android so na voljo tudi na Windows 11
Aplikacije za Android so na voljo tudi na Windows 11

Ko je bil Windows 11 uradno predstavljen v začetku prejšnjega leta, je bil dostop do aplikacij za Android privlačen dodatek Microsoftovemu operacijskemu sistemu, a je podjetje do poznega poletja opozorilo, da ne bo vključen ob lansiranju. Pred kratkim pa je Microsoft izdal predogled različice združljivosti aplikacij za Android za beta testerje.

Če ste vključeni v program Windows Insider, imate možnost namestiti najnovejšo beta različico, ki podpira uporabo aplikacij za Android.

Preden lahko začnete, mora vaš računalnik seveda imeti možnost uporabe operacijskega sistema Windows 11. Če niste prepričani, ali je vaša naprava primerna, ima Microsoft orodje, ki bo možnost nadgradnje preverilo in je zelo verjetno že nameščeno na vašem računalniku (če imate nameščene vse potrebne posodobitve). Prav tako so aplikacije za Android združljive samo z računalniki, ki imajo vgrajen procesor Intel, AMD ali Qualcomm.

Če želite dobiti beto različico, ki ima možnost predogleda aplikacij za Android, se morate prijaviti v program Windows Insider in se naročite na kanal razvijalcev ali beta kanal. Samo tako boste dobili vse najnovejše funkcije, ki jih Windows 11 tudi ponuja. Pred nadgradnjo se prepričajte, da je Windows posodobljen v Nastavitve > Posodobitev in varnost.

Po uspešni nadgradnji je v trgovini “Microsoft Store” potrebno namestiti “Amazon Appstore”. Ob kliku na gumb za namestitev boste pozvani, da prenesete t. i. “podsistem” Windows za Android. Kliknite Prenesi in počakajte, da se namesti. Nato je potrebno znova zagnati računalnik.

Pred začetkom uporabe Amazonove Appstore trgovine, se je potrebno vpisati ali ustvariti Amazonov uporabniški račun. Preostane vam samo še, da poiščete želeno aplikacijo v iskalniku in jo namestite na vaš računalnik. Ne gre za najbolj enostaven način za uporabo Android aplikacij, ampak je korak v pravo smer in optimistično pričakujemo, da bo Microsoft celoten proces še poenostavil in izboljšal. Že sedaj pa je proces občutno enostavnejši od namestitve namenskih emulatorjev za simuliranje Android operacijskega sistema. Vseeno pa so ti emulatorji skozi leta dobili številne posodobitve in imajo na voljo napredne funkcije in tudi “root” podporo, kar privlači “power userje”.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več