Operacijski sistemi
23.05.2021 13:57
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 z opozorilom pred koncem delovanja SSD-jev

Čeprav so SSD diski veliko hitrejši od klasičnih trdih diskov, vseeno niso imuni na odpoved delovanja. Microsoft že načrtuje nov boj.

V izjavi za javnost je Brandon LeBlanc izjavil, da bo z novo posodobitvijo Windows 10 Insider pridobil funkcijo nadzora nad zdravjem in delovanjem SSD diskov z namenom odkrivanja napak v strojni opremi.

“Ko bo sistem takšno napako našel, bo uporabniku prikazal obvestilo: “Spominski medij bo morda prenehal delovati in potrebuje vašo pozornost,” hkrati pa bo v sporočilu tudi povezava do spletnega mesta, kjer si bo uporabnik lahko prebral, kako lahko varnostno kopira svoje podatke in tudi, zakaj je sploh prejel takšno obvestilo.”

Takoj, ko bo uporabnik zagledal obvestilo, bo lahko vedel, da mora takoj prenehati z svojim trenutnim delom in se mora posvetiti kopiranju vseh svojih podatkov na drug medij. Kljub temu, da so SSD diski vzdržljivi in delujejo vedno dlje, bo tudi njim enkrat potekel “rok trajanja”.

Novost bo sprva na voljo v novi, posodobljeni “Preview” različici Windowsa 10, in sicer v Settings > System > Storage > Manage disks and volumes > Properties. Hkrati bo na voljo tudi gumb “Back up now”, da bo lahko uporabnik z enim klikom skopiral vse podatke.

Kdaj pa bo novost na voljo v navadni različici Windows 10, za zdaj še ni znano.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem SSD diski

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več