Računalništvo, telefonija
22.02.2017 00:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 boste morda lahko odklenili s pomočjo Samsung pametnega telefona

Nova serija Samsungovih telefonov Galaxy A je vodoodporna
Nova serija Samsungovih telefonov Galaxy A je vodoodporna

Po neuradnih informacijah se obeta zanimiva funkcija za vse lastnike pametnih telefonov podjetja Samsung. Posodobitev operacijskega sistema Windows 10, tako imenovani Creators Update, naj bi prinesla možnost odklepanja računalnikov s pomočjo čitalnika prstnih odtisov na telefonih Samsung. Slednja funkcija je že na voljo za Galaxy TabPro S tablice, ki delujejo na operacijskem sistemu Windows vendar pa naj bi sedaj postala na voljo na vseh napravah z omenjenim operacijskim sistemom.

Razlog za takšno odločitev naj bi bil pri zahtevah uporabnikov, ki naj bi izrazili željo po tem. S tem se namreč bistveno olajša odklepanje računalnikov saj odpade potreba po vnosu gesla. Prav tako je ponavadi takšen način odklepanja tudi zelo hiter saj je vnos gesel s pomočjo tipkovnice sam po sebi izrazito neučinkovit in počasen. Da potencialnih napak in s tem ponovnih poizkusov ne omenjamo.

Uporabniki applovih prenosnikov MacBook imajo prav tako na voljo nekaj alternativ kako se lahko računalnik odklene. Lastniki pametne ure Apple Watch lahko že samo z nošenjem ure odklenete MacBook. To pomeni, da vam ni potrebno storiti ničesar, niti uporabiti čitalnika prstnega odtisa. Slednji je namreč na voljo pri novi generaciji prenosnikov MacBook Pro in služi kot nadomestilo za potrebo po vnosu gesla.

Lastniki pametnih telefonov Samsung, ki prav tako uporabljate Windows 10 računalnike boste za opisano funkcijo morali počakati na Creators Update. Po neuradnih informacijah naj bi bil na voljo v mesecu aprilu vendar pa ni nič zagotovega. Ne glede na to bo novost vsekakor dobrodošla saj odpravlja eno izmed večjih nevšečnosti uporabe prenosnikov in računalnikov.


Prijavi napako v članku