Računalništvo, telefonija
06.03.2013 06:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WiMe NanoWatch: Pametna ročna ura z mobilnikom

Pametna ročna ura NanoWatch je naletela na veliko pozitivnih kritik, saj omogoča uporabo klasičnih telefonskih kartic in s tem opravljanje telefonskih pogovorov. Poleg tega jo lahko uporabljamo še za enostavnejša opravila in povezovanje s pametnimi mobilniki.
Pametno ročno uro NanoWatch lahko uporabljamo tudi za opravljanje pogovorov preko GSM omrežja.
Pametno ročno uro NanoWatch lahko uporabljamo tudi za opravljanje pogovorov preko GSM omrežja.

Medtem ko so oči svetovnih medijev uprte v prihajajoči pametni ročni uri podjetij Apple in Samsung, se na trgu kot za stavo pojavljajo podobne rešitve. Tokrat se je s pripravo pametne ročne ure izkazalo podjetje WiMe, saj novost mogoča uporabo klasičnih telefonskih kartic SIM in s tem posledično opravljanje telefonskih pogovorov preko GSM omrežja. Ročna ura NanoWatch je kot nalašč tudi za enostavnejša opravila, saj jo je podjetje WiMe opremilo z 1,54-palčnim (3,9-centimetrskim) zaslonom občutljivim na dotik, ločljivosti 240 x 240 slikovnih točk.

Ker ima pametna ročna ura NanoWatch podjetja WiMe na razpolago modrozobo povezavo, jo lahko povežemo tako z mobilnimi napravami iOS kot tudi Android. Za shranjevanje podatkov je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, medtem ko baterija kapacitete 300 miliamper ur zadošča za okoli štiri ure pogovorov in 120 ur v pripravljenosti. Na njej lahko predvajamo tudi večpredstavnostne vsebine. Pametna ročna ura NanoWatch nas pri nošenju ne bo pretirano motila, saj meri le 3 x 5 x 1 centimetrov.

Strojnim specifikacijam je kakopak primerna tudi maloprodajna cena. Podjetje WiMe za pametno ročno uro namreč zahteva zgolj preračunanih 80 evrov. Ta je za nameček na voljo v kar osmih barvnih odtenkih. Več informacij o inovativni ročni uri pa najdemo na spletnem naslovu http://goo.gl/v16eS.


Prijavi napako v članku