Igre
18.06.2011 14:41

Deli z drugimi:

Share

Wii U brez podpore za DVD in Blu-ray diske

Konzola Wii U prinaša nov način igranja.
Konzola Wii U prinaša nov način igranja.

Microsoft in Sony sta pri svojih konzolah Xbox 360 in PlayStation 3 veliko pozornosti namenila predvajalnikoma za HD DVD ter Blu-ray diske. Nintendo pa je na drugi strani glede možnosti predvajanja video vsebin na konzolah precej bolj zadržan. Po predstavitvi njegove nove konzole Wii U na nedavnem igričarskem sejmu E3 je bilo kar nekaj ugibanj, ali se bo na tej konzoli lahko gledalo DVD-je in Blu-raye. Prvi mož Nintenda Satoru Iwata je sedaj zatrdil, da konzola ne bo podpirala ne enih ne drugih.

Satoru Iwata je kot glavni razlog, da konzola Wii U, ne bo poganjala diskov DVD in Blu-ray, navedel, da veliko ljudi danes že ima naprave za njihovo predvajanje in da bi bilo nesmiselno investirati denar v patente teh dveh tehnologij. Konzola bo tako za igre koristla posebne optične diske, na katere se bo lahko preneslo približno toliko podatkov kot na DVD-je.

Bo pa kljub temu konzola v določenih stvareh boljša od konzol Xbox 360 in PlayStation. Konzola Wii U se namreč lahko pohvali s precej močnejšim grafičnim jedrom. Pohvali pa se lahko tudi s tem, da ima njen brezžični upravljalec vgrajen zaslon, ki bo igričarjem prikazoval dodatne informacije, ki ne bodo vidne na televizorju. Na tem prikazovlaniku pa se bo sicer lahko igralo tudi igre. Konzola torej potencial ima, videli pa bomo, ali bodo tudi igre na njej takšne, da se jo bo splačalo lastiti.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku