Računalništvo, telefonija
22.11.2010 18:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Wi-Fi omrežja povzročajo nepravilnosti pri drevesih

70 odstotkov dreves v urbanih območjih danes kaže podobne simptome anomalij, kot jih je pet let nazaj le deset odstotkov.
70 odstotkov dreves v urbanih območjih danes kaže podobne simptome anomalij, kot jih je pet let nazaj le deset odstotkov.

Wi-Fi

, brezžično omrežje, ki smo ga vsi tako vzljubili, morda ubija devesa. Natančneje, raziskave neke nizozemske univerze so pokazale, da sevanje iz brezžičnih omrežij povzroča nepravilnosti pri drevesih.

V nizozemskem mestu Alphen aan den Rijn so raziskavo začeli pred petimi leti, z namenom da bi razumeli anomalije v rasti mestnih dreves. Raziskava na univerzi Wageningen University je pokazala, da 70 odstotkov dreves v urbanih območjih danes kaže podobne simptome anomalij, kot jih je pet let nazaj le deset odstotkov.

Dvajset stebel jesena so čez obdobje treh mesecev izpostavili različnim virom sevanja. Drevesa, ki so bila v bližini Wi-Fi omrežij, so pokazala spremembe v strukturi listov, ki povzročajo smrt zgornje in spodnje povrhnjice listov. To posledično vodi v smrt nekaterih delov listov. V študiji je bilo tudi ugotovljeno, da sevanje Wi-Fi-ja lahko zavira rast koruze.

Vendar pa ni čas za paniko. Raziskovalci namreč opozarjajo, da so to zgolj prvi rezultati in da so predhodne raziskave pokazale, da brezžična omrežja niso škodljiva.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za svoje naročnike skrbijo z najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Med prvimi v svetu so ponudili storitve prek VDSL tehnologije, kmalu za tem pa so svojo ponudbo razširili ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več