Računalništvo, telefonija
19.04.2018 08:19

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp lahko v Evropi uporabljajo le starejši od 16 let!

Za uporabo storitve WhatsApp bo v Evropi treba biti starejši od 16 let.
Za uporabo storitve WhatsApp bo v Evropi treba biti starejši od 16 let.

Verjetno ni treba posebej podarjati, da je spletna storitev WhatsApp med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav nadvse priljubljena. Trenutno jo namreč skupno uporablja že več kot ena milijarda posameznikov, število uporabnikov pa se povečuje s svetlobno hitrostjo. Ker pa po spletni storitvi WhatsApp posega vse več mladih in neizkušenih uporabnikov, ne preseneča, da je temu primerno tudi več zlorab posameznikov.

Da bi mlade uporabnike obvarovali pred nevarnostnimi, ki prežijo v okviru spletne storitve WhatsApp, je Evropska unija sprejela nekoliko nenavaden ukrep. To priljubljeno storitev je namreč prepovedala vsem, ki so mlajši od 16 let, medtem ko je bila ta omejitev doslej postavljena na 13 let (brez izrecne privolitve staršev ali skrbnikov). Nova omejitev bo v veljavo stopila najkasneje do 25. maja letos, za ta namen pa bo spletna storitev WhatsApp prisiljena v spremembo pogojev uporabe njihove mobilne aplikacije.

Čeprav bo v Evropi za uporabo spletne storitve WhatsApp zahtevana starost 16 let ali več, to še ne pomeni, da je mlajši kljub temu ne bodo uporabljali. Tu namreč ne bo prisotno nobeno formalno preverjanje starosti uporabnikov z uporabo osebnih dokumentov, za aktivacijo storitve pa bo zadoščala le telefonska kartica SIM z aktivno telefonsko številko. Zaradi tega bodo morali ključno vlogo tukaj odigrati starši, ki bodo morali mlajše uporabnike seveda tudi poučiti o številnih nevarnostih, ki predvsem mlajšim uporabnikom grozijo pri uporabi tovrstnih storitev.


Prijavi napako v članku