Računalništvo, telefonija
18.03.2014 19:17

Deli z drugimi:

Share

WayteQ vstopa na trg mobilnih telefonov

Že pred leti je skušal vstopiti na trg mobilne telefonije s modelom ZTE Libra, ki je bil odklenjena različica zelo cenjenega ZTE Blade. Po krajšem premoru naskakuje trg z modelom pametnega telefona oziroma phableta WayteQ TALK 5H.
WayteQ vstopa na trg mobilnih telefonov
WayteQ vstopa na trg mobilnih telefonov

Kaj pravzaprav je PHABLET (PHone tABLET)?

V osnovi gre za pametni telefon, ki z velikostjo zaslona med 5” in 6” omogoča boljšo preglednost med brskanjem po spletu, po drugi strani pa ga lahko še vedno nosimo v hlačnem oziroma srajčnem žepu.

Na trgu je kar nekaj modelov naprav, ki si lastijo naziv PHABLET. Prvenec na trgu si lasti Dell z modelom Streak, ki je na trg prišel leta 2010. Leto in pol kasneje je Samsung lansiral prvi popularni phablet in sicer Samsung Galaxy Note. Če povzamemo po Trademarkia.com je ime phablet začel leta 2011 uporabljati LG.

In kako gre v boj za kupce WayteQ?

Že pred leti je skušal vstopiti na trg mobilne telefonije s modelom ZTE Libra, ki je bil odklenjena različica zelo cenjenega ZTE Blade.

Po krajšem premoru pripravlja nov naskok na trg z modelom pametnega telefona oziroma phableta WayteQ TALK 5H.

Naprava ima 5.5” IPS zaslon z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih točk. Poganja jo štirijedrni, 1.2GHz procesor MediaTek MT6589, ki vključuje SGX544MP PowerVR grafični pospeševalnik. Za delo ima na voljo 1 GB RAM-a ter 4GB spomina za shranjevanje, ki ga je s pomočjo microSD kartice mogoče razširiti na 32GB.

WayteQ TALK 5H omogoča uporabniku koriščenje dveh mobilnih operaterjev hkrati, saj podpira uporabo dveh SIM kartic. Ima namreč ležišče za microSIM kartico in SIM kartico standardne velikosti.

Poleg mobilnega omrežja lahko za dostop do interneta koristite WiFi povezavo, z drugimi napravami pa se lahko povežete preko Bluetooth 4.0 ali USB 2.0 povezave. Vgrajeni GPS sprejemnik omogoča uporabo navigacijskih programov. Telefon ima vgrajeno kamero z ločljivostjo 8 MIO slikovnih točk, samodejnim ostrenjem, bliskavico in nudi zajem videa ločljivosti 1080p. Za napajanje skrbi baterija s kapaciteto 2500mAh.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem WayteQ, Rado Gladek s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri WayteQ, Rado Gladek s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem WayteQ, Rado Gladek s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku