Operacijski sistemi
31.03.2014 15:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry vstal od mrtvih?

BlackBerry vstal od mrtvih?
BlackBerry vstal od mrtvih?

Nekdaj vodilni proizvajalec pametnih telefonov BlackBerry je zelo oddaljen od nekdanje slave, ko ni bilo ne poslovneža ali politika brez znamenitih telefonov s qwerty tipkovnico. Sledilo je obdobje hitrega in velikega padca. Nov operacijski sistem BlackBerry OS 10 se ni odrezal na trgu in v tem trenutku celo zaostaja za Windows Phone.

Kljub temu pa najnovejši poslovni rezultati kažejo na znake okrevanja. Prodaja v zadnji četrtini 2013 je padla za 64 odstotkov. Podjetje je pri tem zabeležilo izgubo v višini 307 milijonov EUR. Vendar je to drobiž v primerjavi s 3,1 milijarde EUR izgube za četrtletje pred tem. Tako je bilo poslovanje boljše od pričakovanj investitorjev.


Za razliko od podjetij, kot so Apple, Samsung in Yahoo, kjer ob objavi rezultatov poslovanja delnice na borzi izgubijo na vrednosti, je tako BlackBerryjeva delnica pridobila 6 odstotkov.


Analitiki so tako vsaj deloma zadovoljni z razvojem podjetja, ki se je od verjetnega propada rešilo in se zdaj ponovno usmerja na svojo ciljno publiko, to je poslovne uporabnike. Iz tega razloga načrtujejo, da bodo na trgu še letos predstavili nove modele pametnih telefonov na dotik in s qwerty tipkovnico. Hkrati si želijo kos pogače na trgih v razvoju in v ta namen razvijajo nizkocenovne pametne telefone na aktualni platformi BlackBerry OS 10.


Prijavi napako v članku