Digitalizacija
Poslovne rešitve
14.06.2022 11:27

Deli z drugimi:

Share

Bi se radi naučili delati s številkami? Preprečiti finančne prevare? Znanje vas čaka na VŠR

Na kaj najprej pomislite, ko slišite besedo finance? Mnogi najprej pomislijo na Wall Street, Silicijevo dolino, Ljubljansko borzo, kar pa je le en del finančnega sveta.

Beseda “finance” je krovni izraz, ki vključuje kar nekaj podkategorij, vključno z osebnimi, poslovnimi in javnimi financami, pri katerih ima vsaka podkategorija svoje finančne cilje in odgovornosti. Če ste se od nekdaj spraševali, kaj je skrivnost sodobne družbe, boste odgovore našli v financah.

Svetovno gospodarstvo stoji na finančnih temeljih. Oglaševanje, industrija, maloprodaja, storitvene dejavnosti … Uspeh vsake panoge je odvisen od dobre finančne strategije. Od vas pa je odvisno, ali premorete dovolj znanja, da razvozlate te finančne skrivnosti.

Če nimate dovolj znanja, kar je povsem razumljivo, ga lahko pridobite na eni izmed študijskih smeri na Visoki šoli za računovodstvo in finance (VŠR), ki oblikuje že 15. generacijo finančnih strokovnjakov.

Obožujete številke, formule, pripravljanje strategij, raziskovanje, upravljanje osebnih in tujih financ? Svojo pot do univerzitetne finančne pismenosti lahko začnete na dodiplomskem študiju, znanje pa lahko poglobite še na magistrski stopnji ali na enem izmed certificiranih VŠR programov.

Nepogrešljiv strokovnjak v vsakem podjetju

Sposobnost kritičnega razmišljanja, razmišljanja izven ustaljenih okvirjev in bogato strokovno znanje boste pridobili v prvih treh letih dodiplomskega študija Računovodstva in financ na VŠR. V prvem letniku si boste šolske klopi delili s sovrstniki, ki se želijo specializirati za računovodske naloge. V drugem letniku boste šli vsak svojo pot in vaša pot vas bo vodila v svet financ. V tretjem letniku se boste udeležili več specializiranih predmetov s področja financ, ki vas bodo pripravili na življenje izven štirih sten Visoke šole za računovodstvo in finance.

Več informacij lahko dobite na informativnem dnevu, 20. 6. 2022 ob 16. uri.


Kaj boste pridobili z diplomskim študijem?

  • Strokovno znanje s področja računovodstva in financ, s katerim boste postali nepogrešljiv člen v procesu odločanja,
  • razumevanje poslovanja podjetij,
  • razumevanje in zmožnost prepoznavanja znakov krize v podjetju ter
  • znanje, kako rešiti podjetje pred finančnim zlomom.

VŠR-finance-dodiplomski-študij-Računovodstva-in-financ

Magisterij za finančne detektive

V rokah imate več kot zasluženo diplomo iz financ. Kaj pa sedaj? Se še vedno počutite neizpolnjeni? To pomeni, da ste lačni znanja in lakoto boste potešili le z nadaljevanjem študija. Magistrski študijski program na VŠR se močno razlikuje od dodiplomskega. Že samo ime študijske smeri Forenzične preiskave v financah in računovodstvu vam sporoča, da boste pridobili zelo specializirano znanje. Če radi berete detektivske romane, si boste z magistrskim študijem izpolnili svojo dolgoletno željo. Obuli boste čevlje finančnega detektiva, iskali vzorce in povezave ter raziskovali in preprečevali korporativne prevare.

Magistrskim študentom bo omogočen dostop do ozkih strokovnih vsebin in bogatega portfelja interdisciplinarnega znanja s področja računovodstva, ekonomije, poslovodstva, revizije, davkov, kazenskega prava, kriminalistike in podobno.

Predavali vam bodo najboljši predavatelji s področja kriminalistike, ki vas bodo naučili, kako razmišljati kot nepridiprav, da boste lažje in hitreje prepoznali znake morebitne prevare ali zlorabe.

Magistrski študij traja dve leti, več informacij pa vas čaka na informativnem dnevu, 20. 6. 2022 ob 16. uri.

VŠR certificirani programi

Na voljo imate tri certificirane programe s področja financ in računovodstva.

Po končanem programu Certificirani poslovni računovodja boste opremljeni s strokovnim znanjem za reševanje najzahtevnejših problemov na področju poslovodnega računovodstva in poslovnih financ, izvajanje različnih računovodskih nalog ter oblikovanje poslovnih poročil in predlogov. Čas študija: 1 leto.

Po enoletnem študiju lahko postanete tudi Certificirani preiskovalec prevar, vaše znanje pa bo dobrodošlo prav v vsakem podjetju, še posebej v največjih korporacijah, kjer lahko morebitne prevare ali zlorabe podjetje spravijo na kolena.

Vzpostavili so tudi poseben program za bodoče strokovnjake za obračun plač. Program je nastal na pobudo ZRS-ja in v sodelovanju z računovodji, ki se vsakodnevno srečujejo z računovodskimi izzivi. Poudarek pri študiju je na praktičnem znanju pri obračunu plač.

Svet financ vas čaka na Visoki šoli za računovodstvo in finance. Prijavite se še danes na spletni strani vsr.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
VŠR računovodstvo finance


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
Spletna prisotnost podjetja, ne glede na industrijo, lahko močno vpliva na uspeh in prepoznavnost. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da bo večina njihovih ... Več