Telefonija
29.09.2006 11:23
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski jadralki Teja in Alja Černe skupaj z Nokio

Na športnem pikniku, ki ga je Nokia pripravila na Brodu v Ljubljani, so predstavniki podjetja Teleray in Jadralnega kluba Pirat iz Portoroža podpisali pogodbo o generalnem pokroviteljstvu dveh mladih jadralk, Teje in Alje Černe, ki bosta sedaj jadrali pod okriljem tega finskega mobilnega velikana.

Podjetje Teleray, ki je distributer družbe Nokia Corporation v Sloveniji, aktivno podpira mlade vrhunske športnike. Med varovanci Nokie sta bila tekačica na smučeh Petra Majdič in deskar Dejan Košir, nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu. Poleg podpore deskanju na snegu (Nokia je bila med drugim podpisana tudi pod serijo tekmovanj Snowboard Tour Slovenia), se zadnji dve leti aktivno pojavlja tudi v jadralskem svetu kot pokrovitelj portoroške Internautice, profesionalne jadralne regate Internautica Nokia Cup in mednarodne Velikonočne regate Nokia (Nokia Eater Cup), katere se udeležujejo mladi jadralci v razredu optimist.

V letošnjem letu sta postali varovanki Nokie tudi sestri Teja in Alja Černe – mladi slovenski jadralki, ki jadrata v razredu 470 in se pripravljata za olimpijado v Pekingu leta 2008. Za njima je veliko vrhunskih rezultatov; Teja je navdušila na zadnjih olimpijskih igrah v Atenah, kjer je kot najmlajša tekmovalka zasedla 17. mesto v razredu evropa, zdaj pa obe sestri navdušujeta v olimpijskem razredu 470, v katerem od lanskega leta, ko sta zamenjali jadralni razred, nizata izjemne skupne uspehe.

Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, ki je zastopnik in distributer družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je ob podpisu pogodbe povedal: “Veseli nas, da smo postali pokrovitelji dveh mladih jadralk, ki sta v preteklosti že pokazali vrhunske rezultate in nizali visoke uvrstitve v različnih jadralnih razredih. Veseli smo, da lahko s svojim prispevkom spodbujamo mlade športnike in šport na splošno in hkrati na ta način tudi spodbujamo vrednote blagovne znamke Nokia. Mladima jadralkama želimo veliko dobrih uvrstitev in osebnega zadovoljstva pri jadranju.”


Prijavi napako v članku