Strojna oprema
16.01.2022 10:37

Deli z drugimi:

Share

Vrhunska zaščitna maska Razer izgubila oznako N95

Nedavno smo poročali o zaščitni maski Zephyr Pro podjetja Razer. Ta se od podobnih izdelkov razlikuje predvsem na dveh področjih. Prva je uporaba prozorne plastike v predelu ust. To pomeni, da lahko sogovornik vidi usta tistega, ki masko nosi. Druga posebnost pa je v osvetlitvi. Zaščitna maska je namreč opremljena z diodami LED, ki maski dajejo edinstven videz. Poleg tega je novost opremljena tudi z zvočnikom in mikrofonom. To pomeni, da omogoča lažjo komunikacijo z okolico.

Razer je zaščitni maski Zephyr Pro sprva dodelil oznako N95, kar pomeni, da bi morala imeti novost 95 odstotno sposobnost filtriranja zraka. A temu ni tako. Čeprav ima filter maske dejansko oznako N95, to ne drži za celotno zaščitno masko Razer Zephyr Pro. Zaradi tega je moralo podjetje Razer odstraniti oznako N95 in filtre preimenovati v navadni »filer za čiščenje zraka«.

Podjetje Razer je podalo tudi izjavo za javnost. Ti so v njej zapisali, da zaščitni maski Razer Zephyr in Zephyr Pro nista medicinska pripomočka, respiratorja, kirurški maski ali osebna zaščitna oprema (PPE). To seveda pomeni, da nista namenjeni za uporabo v medicinskih ali kliničnih okoljih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
miške za računalnik

Povezave

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več