Telefoni
09.04.2013 06:11

Deli z drugimi:

Share

Vrhunska Nokia Lumia 928 že nared za prodajo?

Težko pričakovani pametni mobilni telefon Lumia 928 naj bi bil tako rekoč že nared za prodajo, saj naj bi Nokijini inženirji že zaključili z njegovim preizkušanjem. Finski gigant naj bi novost javnosti predstavil že konec aprila, na prodajne police trgovin pa naj bi prispela v prvi polovici maja
Prestižni mobilnik Nokia Lumia 928 naj bi bil naprodaj že v prvi polovici maja.
Prestižni mobilnik Nokia Lumia 928 naj bi bil naprodaj že v prvi polovici maja.

Najnovejše spletne govorice nakazujejo, da naj bi bil težko pričakovani pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928 tako rekoč že nared za prodajo. Novinec naj bi bil kot nalašč za ljubitelje digitalne fotografije, saj bo opremljen s kakovostnim digitalnim fotoaparatom družine PureView in ksenonovo bliskavico. Poleg tega naj bi bil še precej zmogljivejši od zdajšnjega modela Lumia 920, kar pomeni, da bo pisan na kožo tudi nekoliko zahtevnejšim uporabnikom.

Pametni mobilni telefon Nokia Lumia 928 naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal zmogljivi 2-jedrni procesor frekvence 1,5 gigahercev v navezi z gigabajtom sistemskega pomnilnika, medtem ko naj bi za tekoče predvajanje zahtevnih grafičnih vsebin poskrbela vgrajena grafična kartica Adreno 320. Podatke bo mogoče shranjevati na vgrajen pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Novost bo v debelino merila 10,2 milimetra oziroma pol milimetra manj od zdajšnjega modela Lumia 920.

Na novem pametnem mobilnem telefonu Nokia Lumia 928 bo pričakovano prednameščen Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 8. Podjetje Nokia naj bi novost javnosti predstavilo že konec aprila.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku