Igre
20.09.2020 11:10
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrača se Prince of Persia

Predelava priljubljene akcijske pustolovščine bo na voljo v začetku prihodnjega leta.
Predelava priljubljene akcijske pustolovščine bo na voljo v začetku prihodnjega leta.

Začetki ploščadarice, ki je svet videoiger zaznamovala v kar treh desetletjih, segajo v pozna osemdeseta leta, ko je ameriški programer Jordan Mechner za Apple II ustvaril tehnično mojstrovino Prince of Persia. Mechner je z uporabo rotoskopske animacije jeseni 1989 navdušil kritike in igralce, igra pa je kmalu dobila vrsto predelav za najrazličnejše platforme.

Štiri leta kasneje je sledilo nadaljevanje Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame, ki se je ponašalo še z osupljivešo podobo ter bistveno kompleksnejšimi nivoji. Avgusta 1999, deset let po izdaji izvirnika, se je premik v 3D okolje nekoliko izjalovil, saj je Prince of Persia 3D požel bistveno bolj mešane odzive. Toda štiri leta kasneje je s ponovno oživitvijo franšize terno zadel francoski Ubisoft s Prince of Persia: The Sands of Time. Igra je nemudoma postala velikanska uspešnica in obrodila vrsto nadaljevanj, ki so močno zaznamovala prvo desetletje novega tisočletja. Po zadnjem poglavju The Forgotten Sands leta 2010 je Perzijski princ, z izjemo mobilne igre, odtaval v pozabo, sedaj pa je po dobrem desetletju pripravljen na povratek.

Ubisoft je namreč napovedal predelavo Prince of Persia: The Sands of Time, ki bo izšla 21. januarja prihodnje leto za PC, PlayStation 4 in Xbox One, preko vzvratne kompatibilnosti pa bo igralna tudi na PlayStation 5 in Xbox Series X. Gre za dvoletni projekt Ubisoftovih indijskih podružnic Ubisoft Mumbai in Ubisoft Pune, ki sta pred tem pomagala pri razvoju iger Just Dance in Steep.

The Sands of Time Remake uporablja aktualno različico pogona Anvil, ki je navdušila predvsem v zadnjih igrah Assassin’s Creed in Tom Clancy’s Ghost Recon. V vlogo princa se vrača glasovni igralec Yuri Lowenthal, pri predprodukciji pa je sodeloval tudi sam Jordan Mechner. Poleg izboljšane kamere so obljubljene tudi sodobnejše kontrole ter naprednejše bojevanje.


Prijavi napako v članku