Igre
15.06.2019 04:14

Deli z drugimi:

Share

Vrača se Commander Keen

Igra je že naletela na neodobravanje oboževalcev izvirnika.
Igra je že naletela na neodobravanje oboževalcev izvirnika.

V poplavi sveže napovedanih iger je za precej začudenja poskrbelo Bethesdino razkritje nove igre v nekoč izjemno priljubljeni seriji Commander Keen. Z njo je namreč v zgodnjih 90 letih zaslovelo podjetje id Software, ki je z razcepljanjem igre v epizodične dogodivščine močno populariziralo “shareware” distribucijski model. Kasneje so Tom Hall, John Carmack, John Romero in Adrian Carmack simpatične ploščadarice zamenjali za krvave prvoosebne streljačine, za Keenom pa se je izgubila vsaka sled.

Vse dokler v začetku tretjega tisočletja ustvarjalec David Palmer ni pod okriljem založnika Activision izdal modernejšo različico za GameBoy Color, ki pa je novo generacijo igralcev pustila precej ravnodušno.

Zdaj se skoraj 20 let pozneje Commander Keen vrača, a na žalost številnih oboževalcev “zgolj” v obliki mobilne igre. Njen razvoj so v roke vzeli ZeniMax Online Studios, ustvarjalci The Elder Scrolls Online. Ti obljubljajo zabavno risankasto izkušnjo, ki bo nekoliko bolj strateško obarvana, vsebovala pa naj bi tako enoigralski način kot večigralske PVP bitke.

Commander Keen bo za Android in iOS brezplačno na voljo že to poletje.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku