Strojna oprema
18.11.2005 07:50

Deli z drugimi:

Share

Vpeljava in upravljanje največjih HPC gruč na svetu

Podjetje Cisco Systems je na sejmu Supercomputing 2005 predstavilo nove dodatke k naboru strežniških stikal SFS (Server Fabric Switch), ki temeljijo na InfiniBandu in podpirajo DDR: Cisco SFS 7012 s 144 vrati in Cisco SFS 7024 z 288 vrati. Podpirajo pa tudi novo visokozmogljivo programsko opremo za upravljanje podomrežij Cisco FSF Subnet Management Software, ki je ključni sestavni del ogrodja za upravljanje HPC iz podjetja Cisco Systems in prožnih bakrenih kablov Cisco Superflex InfiniBand, hkrati pa podpira odprtokodne gonilnike in uporabo InfiniBanda prek prostranih omrežij WAN. Vse te zmogljivosti strankam olajšajo izgradnjo večjih strežniških gruč in omogočajo njihovo lažje upravljanje.

Strežniška stikala Cisco InfiniBand SFS podpirajo nekatere izmed največjih strežniških gruč InfiniBand vključno s Sandia National Laboratories s 4500 strežniki, College of Computing v Georgia Tech, University of Sherbrooke, University of North Carolina v Chapel Hillu, National Center for Supercomputing Applications in University of Oklahoma. Poleg tega so bila strežniška stikala Cisco SFS vpeljana v stotinah strežniških gruč tako v raziskovalnih kot v komercialnih okoljih v ZDA, Evropi in na Daljnem Vzhodu.

Nabor strežniških stikal Cisco SFS, ki vključuje novi stikali z veliko gostoto Cisco SFS 7012 in Cisco SFS 7024, izkorišča tehnologijo InfiniBand, ki ponuja visokozmogljivo poenoteno povezavo strežnikov v gruče računskih virov. SFS skupaj z napredno tehnologijo prehodov Ethernet in Fibre Channel pomaga pri takojšnjem povezovanju teh strežniških gruč z deljenimi omrežnimi viri LAN in SAN povezanimi prek stikal Cisco Catalyst ali pomnilniških omrežnih stikal Cisco MDS 9000.

Nova visokozmogljiva programska oprema za upravljanje podomrežij Cisco SFS Subnet Management je posebej načrtovana za najbolj zahtevna visokozmogljiva računalniška okolja, v katerih sta hiter zagon gruč in sprotno diagnosticiranje ključnega pomena. Z visokozmogljivo programsko opremo Cisco Subnet Management podjetje Cisco Systems ponuja:
* Edini upravljalnik podomrežij, ki dokazano podpira prek 4000 strežniških povezav.
* Možnost vpeljave več tisoč članske gruče Infiniband v manj kot eni minuti.
* Usklajevanje podatkovne zbirke za visoko dosegljivost gruče.

Poleg tega je Cisco Systems preizkusil in certificiral nabor gonilnikov OpenIB za okolja HPC, kar strankam daje možnost uporabe splošnega nabora gonilnikov iz podjetja Cisco Systems ali nabora OpenIB.

Stikala Cisco InfiniBand SFS so bila prikazana na konferenci Supercomputing 2005 v Seattlu pri podjetjih Dell, IBM, Intel, Mellanox, Microsoft, Sun Microsystems in TeamHPC. Cisco Systems je bil tudi dobavitelj tehnologije v prikazu zmogljivosti prenosa prometa prek InfiniBanda v prostranih omrežjih WAN. Prikaz je temeljil na optičnih stikalih Cisco ONS, ki so omogočala komuniciranje dveh strežniških gruč prek 80 kilometrske optične povezave.


Prijavi napako v članku