Računalništvo, telefonija
17.09.2013 05:59

Deli z drugimi:

Share

Voznik Googlovega avtomobila po nesreči pobegnil in povzročil še dve nesreči

Voznik Googlovega avtomobila je bil nedavno med fotografiranjem ulic na obrobju Džakarte za spletno storitev Street View udeležen v kar treh zaporednih prometnih nesrečah. Policija je ubežnika aretirala, a ga je po zaslišanju tudi izpustila, saj je obljubil, da bo poravnal vso povzročeno škodo.
Vozilo, s katerim Google fotografira ulice, je bilo v Indoneziji udeleženo v kar treh zaporednih nesrečah.
Vozilo, s katerim Google fotografira ulice, je bilo v Indoneziji udeleženo v kar treh zaporednih nesrečah.

Googlova spletna storitev Street View, ki se nahaja v sklopu programske preme Google Earth, je zelo fascinantna zadeva, saj si lahko polovico našega planeta pogledamo kar iz domačega naslonjača, večino posnetkov zanj pa zagotovijo namenski avtomobili. Slednji je bil pred kratkim deležen precejšnjega »zanimanja« s strani indonezijske policije, saj je njegov voznik med fotografiranjem ulic na obrobju Džakarte trčil v parkiran kombi in pobegnil s kraja nesreče. Voznik si je pri ogledu poškodbe kombija namreč ustrašil, da bo njegovo popravilo zanj predrago.

Beg voznika Googlovega vozila ni bil pretirano uspešen, saj je je med begom zaletel v še eno kombinirano vozilo in nato še v parkirani tovornjak. Po tretji nesreči je možakar obupal nad begom in se predal indonezijski policiji, ki ga je pričakovano aretirala, a ga je po zaslišanju tudi izpustila. Policisti so lokalnim medijskim hišam sporočili, da so z voznikom uredili tudi zadevo okoli povzročenih stroškov, vendar niso pojasnili, kako.


Prijavi napako v članku