Računalništvo, telefonija
15.12.2019 08:56
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vodilno podjetje na trgu pametnih zapestnic je..

Številka ena na področju pametnih zapestnic in ročnih ur je kitajsko podjetje Xiaomi!
Številka ena na področju pametnih zapestnic in ročnih ur je kitajsko podjetje Xiaomi!

Pametne zapestnice so zelo koristne, če želimo spremljati naš napredek. Lahko tečemo cele dneve, a če nimamo “številk”, ki nam povedo, kako smo se odrezali, je težko ostati motiviran. S tem, ko spremljamo, koliko smo pretekli, koliko kalorij smo porabili in kakšen je naš povprečni srčni utrip, ostanemo navdušeni nad vadbo in se lažje držimo zadanih ciljev. To je tudi razlog, zakaj so pametne zapestnice in tudi pametne ročne ure med aktivnimi uporabniki širom sveta še vedno nadvse priljubljene.

Glede na najnovejšo raziskavo analitskega podjetja Canalys pa na tem področju trenutno prevladuje kitajsko podjetje Xiaomi. V tretjem četrtletju letošnjega leta je napreč podjetju uspelo prodati kar 12,2 milijonov enot pametnih ročnih ur in športnih zapestnic, kar je v svetovnem merilu predstavljalo kar 27-odstotni tržni delež. Uspeh podjetja Xiaomi je po mnenju poznavalcev posledica velikega uspeha na domačem kitajskem trgu in njegove agresivne širitve na svetovni trg.

Na drugem mesti na področju prodaje pametnih ročnih ur in športnih zapestnic najdemo podjetje Apple, saj mu je v tretjem četrtletju letošnjega leta uspelo doseči 15 odstotni tržni delež, pri čemer je kar 60 odstotkov celotne prodaje predstavljala pametna ročna ura Watch Series 5. Na tretjem mestu je podjetje Huawei s 5,9 milijonov dobavljenih enot, kar je 243-odstotno povečanje na medletni ravni (predvsem zaradi domačega kitajskega trga), kar zadostuje za 13-odstotni tržni delež.

Na četrtem mestu je podjetje Fitbit s tržnim deležem 8 odstotkov (edini proizvajalec, ki je zabeležena večja rast ponudbe na letni ravni). Samsung pa je s 6-odstotnim deležem na petem mestu, predvsem zaradi dobrega vstopa na azijski trg (vstopni model Galaxy Fit). Poznavalci so prepričani, da se bo trg pametnih ročnih ur in športnih zapestnic v naslednjem letu še povečal, ključno vlogo tu pa naj bi imela kitajska podjetja.


Prijavi napako v članku