Računalništvo, telefonija
21.10.2013 09:25
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vivo Xplay 3S: Prvi mobilnik z zaslonom 2K!

Kitajsko podjetje Vivo naj bi že konec leta ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon, ki bo kot prvi opremljen z zaslonom vrtoglave ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Poznavalci so prepričani, da se bodo za tovrstni zaslon kmalu odločili še preostali vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov.
Zaslon ločljivosti 2K se bo zlahka prikupil predvsem ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin!
Zaslon ločljivosti 2K se bo zlahka prikupil predvsem ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin!

Vsi vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov ponujajo izdelke z zasloni ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki so izjemno priljubljeni predvsem med ljubitelji večpredstavnostnih vsebin. Inženirji kitajskega podjetja Vivo pa so šli še nekoliko dlje, saj so pripravili prvi mobilnik na svetu, ki za prikazovanje slik uporablja izjemno kakovostni zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk oziroma 2K in gostote prikaza 534 točk na palec. Z novim zaslonom je podjetje Vivo »opremilo« mobilnik XPlay 3S, ki naj bi bil nared za prodajo že proti koncu leta.

Pametni mobilni telefon Vivo XPlay 3S ne bo od muh, saj bo razpolagal s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom, 4-jedrnim procesorjem Snapdragon 800 in modemom za povezovanja v hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Kitajsko podjetje Vivo naj bi preostale strojne lastnosti tržno izjemno zanimive novosti javnosti predstavilo v drugi polovici novembra. Poznavalci so prepričani, da se bodo za zaslon ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk v prvi polovici naslednjega leta odločili še preostali vodilni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, kot so Samsung, LG in HTC.


Prijavi napako v članku