Telefoni
25.03.2016 11:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Visoke ocene za Samsung Galaxy S7 in S7 Edge

»Naša« mobilnika Galaxy S7 in S7 Edge bo gnal drugačen procesor kot čez lužo
»Naša« mobilnika Galaxy S7 in S7 Edge bo gnal drugačen procesor kot čez lužo

Ameriška organizacija Consumer Report, ki na ameriškem trgu testira najrazličnejše naprave namenjene končnim uporabnikom, je pričakovano testirala najnovejša pametna telefona podjetja Samsung. Nova Galaxy S7 in S7 Edge predstavljata samsungovo orožje proti applovim pametnim telefonom iPhone in pri Consumer Report so obe napravi ocenili nadvse pozitivno.

Glavni razlog za takšno odločitev naj bi predstavljala ponovna uvedba nekaterih funkcij, ki pri predhodni generaciji niso bile prisotne. Pri Consumer Report tako hvalijo ponovno možnost uporabe microSD kartic s pomočjo katerih lahko uporabniki, s preveč časa, lažje upravljajo s spominom na sami napravi. Testi so obsegali tudi preverjanje ali držijo samsungove navedbe o odpornosti proti vodi in prahu. Za 30 minut so tako naprave bile potopljene v vodo in pri tem niso utrpele nobene škode.

Pri Samsungu v tem trenutku resnično potrebujejo dobre novice saj prodaja pametnih telefonov ne predstavlja razlogov za veselje. Vendar pa kot kažejo prvi odzivi s trga, si lahko, s pomočjo telefonov Galaxy S7 in S7 Edge, obetajo boljše čase. Na podlagi prvih neuradnih informacij, naj bi pri Samsungu zabeležili neprimerljivo večje povpraševanje po novi generaciji pametnih telefonov. Na evropski celini naj bi se število prednaročil, v primerjavi s predhodno generacijo Galaxy S6, povečalo za 250 odstotkov. Pozitivne odzive naj bi podjetje beležilo tudi na ključnem kitajskem trgu. V tem trenutku pri Samsungu ne beležijo pomembnejšega tržnega deleža saj se s 7,7 odstotki nahajajo na šestem mestu. Samsungu največje probleme povzročajo novi kitajski proizvajalci, ki za polovico cene ponujajo pametne telefone s podobnimi zmogljivostmi in kvaliteto izdelave.

Deloma naj bi bila za uspešen začetek prodaje tudi odgovorna nižja cena. Na določenih trgih so namreč pri Samsungu znižali cene za 10 odstotkov in s tem najverjetneje vplivali na boljši odziv s strani potencialnih kupcev.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku