Računalništvo, telefonija
18.06.2011 10:41

Deli z drugimi:

Share

Virtualni kemijski laboratorij

Chemgeneration.com
Chemgeneration.com

Chemgeneration.com,

nova izobraževalna spletna stran, ki je nastala pod okriljem družbe BASF, predstavlja pravo oazo za mlade kemike in oboževalce interaktivnih spletnih strani. Stran nudi poleg bogatih multimedijskih vsebin tudi različna najsodobnejša spletna orodja, ki bodo kemijsko znanost približali mladim na način, ki ga zahteva današnji tehnološki svet.

V tem oziru je nastal virtualni kemijski laboratorij, ki preko interaktivne vizualne aplikacije omogoča prikaz 3D modela molekule na računalniškem zaslon. Molekule je mogoče rotirati ali približevati po želji oziroma opazovati v obliki krogel, palic ali predlog. Poleg teh lahko uporabniki prisluhnejo tudi filmskim in risanim junakom, ki v videu predstavljajo surovine za razvoj plastike ali se pomerijo v reševanju kemijskih kvizov ter tako potrdijo svoje znanje.

Igranje z interaktivnimi izobraževalnimi aplikacijami in mini flash igricami, potovanje med elektronskimi mikroskopskimi slikami in nanotehnologijo, online knjige, brošure ter izobraževalne ilustracije dajejo kemijski znanosti nov moderni pridih in jo tako približujejo sodobnim načinom učenja, ki bodo zaznamovali našo prihodnost. Dodatno pa bo stran v prihodnosti posodobljena tudi z najsodobnejšimi aplikacijami, med drugimi bo kmalu na voljo tudi atraktivna interaktivna 3D aplikacija obogatene resničnosti (Augmented Reallity), ki bo še dodatno lajšala in bogatila učenje kemijskih navdušencev.


Prijavi napako v članku