Računalništvo, telefonija
Aplikacije in dodatni programi
Poslovne rešitve
29.06.2023 10:00

Deli z drugimi:

Share

Verified by Photko – slovenska rešitev za e-identifikacijo

V današnjem digitalnem svetu, kjer se spletna prisotnost in transakcije še naprej povečujejo, je preverjanje identitete postalo ključno za zagotavljanje varnosti in zaupanja v spletnem okolju. Tradicionalne metode preverjanja identitete niso vedno dovolj učinkovite in zanesljive, uporabniki pa velikokrat neradi delijo svoje osebne podatke. To postavlja pred organizacije in uporabnike nove izzive. V tem kontekstu se pojavljajo inovativne rešitve, med njimi tudi Verified by Photko, napredna slovenska platforma za e-identifikacijo. Verified by Photko omogoča enostavno in varno preverjanje identitete prek spleta, odpira nove možnosti za digitalne storitve ter prispeva k izboljšanju varnosti in uporabniške izkušnje.

Tradicionalne metode preverjanja identitete niso vedno dovolj učinkovite in zanesljive, uporabniki pa velikokrat neradi delijo svoje osebne podatke.

Izzivi preverjanja identitete

Da bi na spletu z gotovostjo potrdili posameznikovo identiteto, samo ime, priimek in kopija osebnega dokumenta več niso dovolj. Povečana potreba po dodatnih osebnih podatkih pa ponudnike storitev, ki preverjajo identiteto svojih uporabnikov, postavlja pred kar nekaj izzivov.

(Ne)natančnost overjanja identitete

Natančnost in brezhibnost overjanja identitete sta ključna dejavnika v digitalnem svetu, saj ima neposreden vpliv na varnost, zaupanje in učinkovitost različnih procesov. Napake pri avtentifikaciji lahko povzročijo resne posledice, kot so nepooblaščen dostop do občutljivih podatkov, zlorabe identitete, finančne izgube ali škoda za ugled podjetja. Poleg tega lahko napake pri overjanju povzročijo tudi neprijetnosti za uporabnike, ki se soočajo s težavnim ali neuspešnim postopkom overjanja, kar vodi v slabšo uporabniško izkušnjo. Zato je nujno, da se razvijejo in uporabljajo avtentifikacijske metode, ki so visoko natančne in zanesljive, da se zagotovi varnost, zaupanje ter gladko delovanje digitalnih procesov.

Upravljanje z osebnimi podatki

Križno preverjanje tudi najmanjših podatkovnih točk je ključno pri postopku avtentifikacije identitete. To pogosto vključuje zbiranje osebnih podatkov, kot so EMŠO in davčne številke. Mnogi uporabniki seveda ne želijo posredovati teh informacij, ker se bojijo za njihovo varnost. Vsako pošiljanje osebnih podatkov namreč lahko predstavlja tveganje, zato se morajo organizacije zelo potruditi, da s pridobljenimi podatki upravljajo odgovorno in v skladu z najnovejšimi predpisi.

Skladnost s predpisi o varstvu podatkov

Mednarodni standardi in predpisi se prilagajajo tehnološkemu napredku in pomagajo pri zaščiti podatkov. Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), ki je začela veljati leta 2018, je postala vodilni okvir za reguliranje delovanja podjetij na tem področju. Podobno kot je GDPR za osebne podatke, je šesta direktiva o preprečevanju pranja denarja osrednji okvir za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma.  Ta direktiva je še posebej pomembna za panoge, Te spletne strani običajno vsebujejo vsebine, ki so omejene glede na starost. Predpisi o oddaljenem overjanjuidentitete pa tako varujejo mladoletnike pred finančnimi prevarami in krajo identitete.

Zaupanje uporabnikov

Stranke danes uporabljajo številne digitalne storitve – od bančnih, zavarovalniških do iger na srečo. Žal pa je splet poln tveganih transakcij in zbiranja zlonamernih podatkov, da uničijo izkušnjo tako novih kot obstoječih strank. To pa lahko naredi že slaba uporabniška izkušnja pri sicer zaupanja vredni storitvi. Gradnja zaupanja je zato ključna za vzpostavitev dolgoročnega poslovanja.

Prijazna, hitra in predvsem varna rešitev

Verified by Photko je prva slovenska rešitev za oddaljeno biometrično overjanje, namenjena ponudnikom digitalnih storitev. Ta aplikacija rešuje prej naštete izzive, saj je ugodna, priročna, natančna in narejena v skladu s smernicami in certifikati, ki dajejo zagotovilo, da je uporaba aplikacije varna in zaupanja vredna. Verified by Photko omogoča osebno identifikacijo strank pri sklepanju naročniških razmerij na varen in zaupanja vreden način, brez potrebe po fizičnem obisku poslovalnice.

Ena od prednosti te storitve je njena enostavnost uporabe v informacijskih rešitvah za digitalne storitve. Vključitev novega poslovnega uporabnika je hitra, saj se lahko izvede v nekaj minutah. Namestitev in integracija v informacijsko rešitev uporabnika, skupaj s testiranjem, prav tako ne zahtevajo veliko časa – po ocenah naj bi trajale največ en delovni teden. Oddaljeno preverjanje identitete še nikoli ni bilo tako preprosto.

Sodobni ponudniki storitev, ki želijo zagotoviti varnost in izboljšati uporabniško izkušnjo svojim strankam, lahko z implementacijo Verified by Photko dosežejo povsem nov nivo poslovanja. Odprava potrebe po fizični osebni identifikaciji omogoča podjetjem in javnim ustanovam poenostavitev poslovanja s strankami, reorganizacijo procesov ter ponudbo novih produktov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Verified by Photko

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-Rasta d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-Rasta d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-Rasta d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več