Računalništvo, telefonija
16.10.2013 12:43

Deli z drugimi:

Share

Veliki finale UPM 2013

Veliki finale UPM 2013
Veliki finale UPM 2013

V soboto 19. oktobra 2013, se bo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko zgodil težko pričakovani dogodek – finalno kolo Univerzitetnega programerskega maratona 2013.

UPM je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, kjer je poudarek bolj na algoritmih kot na samih tehnikah programiranja. UPM se je pričel aprila na vseh treh slovenskih univerzah, kjer so zabeležili največjo udeležbo tekmovalcev v zgodovini tekmovanja – preko 140 tekmovalcev. V oktobru bo po treh predtekmovanjih še finalno tekmovanje, ki bo letos potekalo na Univerzi v Ljubljani. Na finalu bodo dobili državnega prvaka in prvake posameznih univerz, rezultate pa lahko spremljate na spletnih straneh tekmovanja.

UPM poleg tega, da je nacionalno tekmovanje, predstavlja tudi kvalifikacijsko tekmovanje za uvrstitev na ACM svetovno tekmovanje ICPC. Slednje poteka v dveh etapah: regionalno tekmovanje in svetovni finale. Slovenija je razvrščena v srednje-evropsko regijo in lansko srednje-evropsko tekmovanje je bilo v Krakowu, medtem ko je bil svetovni finale med 30. junijem in 4. julijem v St. Peterburgu v Rusiji.

Lansko leto se ja na regionalno tekmovanje v Krakowu uvrstilo 6 ekip iz Slovenije, najbolje se je uvrstila ekipa Univerze v Ljubljani s člani Žiga Ham, Matej Aleksandrov in Nace Hudobivnik, ki je zasedla 33. mesto in rešila 4 od 11 nalog.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku