Računalništvo, telefonija
10.10.2014 17:25
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velik uspeh za slovenske agencije: Mayer McCann prejel Veliko Nagrado Zlatega bobna!

McCann Erickson je najboljša agencijska mreža leta. Voskhod prejel dve najvišji priznanji: agencija leta in neodvisna agencija leta.
Velik uspeh za slovenske agencije: Mayer McCann prejel Veliko Nagrado Zlatega bobna!
Velik uspeh za slovenske agencije: Mayer McCann prejel Veliko Nagrado Zlatega bobna!

Žiriji Zlatega bobna sta na Zaključni podelitvi nagrad razglasili zadnje zmagovalce letošnjega festivala. Skupno je bilo letos podeljenih 63 Srebrnih, 31 Zlatih, 16 Velikih nagrad in 1 Velika nagrada za družbeno korist. Slovenska agencija Mayer McCann je poskrbela za velik uspeh slovenskih agencij na Zlatem bobnu, saj so za delo Pasji kaksi/Dog Pookies (X_010_G14), kot prva slovenska agencija po sedanjem sistemu nagrad Zlatega bobna, prejeli Veliko nagrado v skupini X. Inovativne kampanje!

Kampanjo za produktno inovacijo Pasji kaksi (Dog Pookies) je agencija Mayer McCann pripravila z namenom, da bi po svetu zasadili zavedanje o ekoloških izdelkih proizvajalca pasjih priboljškov Pasje pekarne Hov-Hov, ki želi svojo ponudbo širiti tudi na tuje trge. Pasji kaksi so primer prihodnosti oglaševanja, saj že sam izdelek nosi močno zgodbo, o kateri je brez vloženih sredstev poročal ves svet. Tako je agencija Mayer McCann ustvarila zavedanje o ekološkem in inovativnem podjetju, ki gre v skrbi za pse »za taco« dalje.

Andreas Dahlqvist, predsednik Večkanalne žirije, je v svoji obrazložitvi Velike nagrade za delo Pasji kaksi navedel: “Vsi pripovedujemo zgodbe in včasih zgodbe najboljše pove sam izdelek. Kjer je element pripovedovanja zgodb vgrajen v sam izdelek. Torej če izdelek ne obstaja, ga ustvarite! Ta ideja dokazuje, da ne smemo nikoli misliti, da smo tukaj zato, da naredimo dolgočasne stvari zanimive. Tukaj smo zato, da naredimo zanimive stvari. Samo to.”

Letos je na Zlatem bobnu s 141 točkami najbolj uspešna mreža McCann Erickson, ki je prejela nagrado za najboljšo agencijsko mrežo festivala Golden Net. Z 80 točkami je agencija Voskhod iz Rusije prejela dve najvišji nagradi Zlatega bobna: nagrado za najboljšo agencijo leta Golden Rose in tudi nagrado Tartini za najboljšo neodvisno agencijo leta. Znamka Vodafone je postala najboljša znamka leta in prejela nagrado Golden Drum Brand Grand Prix, novo Veliko nagrado za družbeno korist (Good Cause Grand Prix) pa je prejela agencija Cheil Poland za delo Very good manners.

V kategoriji posebnih nagrad, je nagrada Golden Watch šla v roke Andreyu Gubaydullinu, kreativnemu direktorju kampanje leta »Put The Music On«, ki je na letošnjem festivalu zbrala največ točk. Podeljene so bile tudi Virtuoso nagrade v treh kategorijah: Best Cinematography and Craft in Film je prejel Bahadir Karatas iz agencije Lowe Istanbul za delo DREAMS (A_07_002_G14), Best Illustration je prejel Alexey Kraminov, Media-Storm Advertising za delo Tablecloth.Winter (B_29_017_G14), Best Photography pa je prejel Miro Minarovych, Y&R Prague za serijo del FORK (B_30_006_G14), EXHAUST (B_30_007_G14) in KICKSTARTER (B_30_008_G14).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več