Telefoni
02.10.2012 13:35

Deli z drugimi:

Share

Veličastni LG Optimus Nexus že novembra

LG Optimus Nexus se bo lahko pobahal celo s podporo za hitro mobilno povezavo LTE.
LG Optimus Nexus se bo lahko pobahal celo s podporo za hitro mobilno povezavo LTE.

Kot kaže bo podjetje LG Electronics za Google pripravilo enega od petih naslednikov izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Nexus. Ta bo temeljil na osnovi supermobilnika Optimus G, ki se lahko pobaha z zmogljivostjo brez primere. Ta namreč za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv štirijedrni procesor Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca. Pri tem mu je v pomoč še hitri sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov.

Pametni mobilni telefon LG Optimus Nexus bo kot nalašč tako za delo kot za preživljanje prostega časa. Ta bo za prikazovanje slik namreč uporabljal 4,7-palčni oziroma 11,9-centimetrski zaslon True HD IPS Plus ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk. Prikazovalnik slik bo za nameček grajen na osnovi tehnologije »in-cell«. Tu sta zaslon s tekočimi kristali in tipala za dotik združena v eno plast. Zaradi tega je zaslon tanjši od običajnih in ob manjši porabi energije nudi boljšo berljivost pri neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi.

Preostala strojna oprema prav tako ne bo od muh. Ta bo namreč obsegala še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk, spletno kamero ločljivosti 1,3 milijona točk in zmogljivo baterijo kapacitete 2,100 mAh. Slednja naj bi imela kar 60-odstotkov daljšo življenjsko dobo v primerjavi z obstoječimi rešitvami. Na mobilniku bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean.

Pametni mobilni telefon LG Optimus Nexus naj bi bil nared za prodajo predvidoma oktobra. Tu velja še omeniti, da bodo naslednika izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Nexus ponudila v prodajo še podjetja Sony (Xperia), Samsung (Galaxy Nexus Nexus 2) in HTC. Vsi mobilniki naj bi bili nared za naprodajo še letos.


Prijavi napako v članku