Slika, tv, avdio
Hi-fi sistemi
27.03.2023 07:23

Deli z drugimi:

Share

Večsobni brezžični zvočniki Sonos

Ameriška znamka Sonos podpira najrazličnejše storitve pretakanja, zvočniki zvenijo odlično, njegove aplikacije so enostavne za uporabo.
Foto: Sonos
Foto: Sonos

Je najpreprostejši način za poslušanje glasbe in druge zvočne zabave v več kot eni sobi hkrati.

 • Komu so namenjeni?

Če želite avdio sistem, ki lahko predvaja glasbo povsod po vašem domu, vendar sovražite napeljavo žic, je ta sistem za vas.

 • Kako ga nadzorujete?

Ali želite sistem, ki ga upravljate prek aplikacije, ali vam je ljubše glasovno upravljanje? S Sonos sta na voljo obe možnosti. V navezi s televizorjem, boste zvok lahko celo upravljali s TV daljincem.

 • Kaj zmore?

Najboljši večsobni sistem zveni odlično, je enostaven za nastavitev, ima različne zvočnike in podpira številne storitve pretakanja zvoka. V sobah s televizorji postavite zvočne letve in obenem pridobite prostorski zvok za video vsebine.

 • Kaj podpira?

Podpira poslušanje lastnih glasbenih knjižnic in pretočnih glasbenih storitev, kot so Amazon, Tidal, Spotify in Apple Music. Ima vgrajen Airplay 2, zvočne letve pa posedujejo HDMI z eARC podporo.

Sonos »multiroom« sisteme izdeluje dlje kot kdorkoli, njegove izkušnje se kažejo na vseh ravneh. Mobilne in namizne aplikacije so med najbolj izpopolnjenimi in ponujajo poenoteno iskanje po vseh storitvah, na katere ste naročeni. Sonosov ekosistem poleg lastnih zvočnikov podpira še Onkyo AV receiverje, če želite imeti v enem izmed prostorov premijski hišni kino.

Tipi zvočnikov

Sonos ONE je odlična vstopna točka. Njegova zvočna zmogljivost je tako natančna kot pri zvočnikih, ki stanejo nekajkrat več. Za boljši zvok ali večje prostore vam Sonos FIVE ustvari konkretnejšo zvočno kuliso z več detajli in globljimi basi. Tu je še brezžični Sonos SUB, ki ga lahko seznanite s katerim koli zvočnikom Sonos in s tem dodate globino zvočnemu odru.

Televizorju lahko dodate Sonos hišni kino, z uporabo pametnih zvočnih letev kot so ARCBEAM ali RAY. Vse se lahko povežejo z dvema drugima zvočnikoma Sonos in tvorijo prostorski 5.1 sistem ali takega s tehnologijo Dolby Atmos. V ponudbi so tudi zunanji in vgradni zvočniki, ki jih povežemo v enovit hišni ekosistem.

Sonos zvočniki, povezani prek Wi-Fi-ja, vam omogočajo predvajanje različnih skladb na vsakem zvočniku ali jih združite v skupine za predvajanje iste skladbe po vsem domu.

Večsobni avdio – kaj je pomembno?

 • Kakovost zvoka.
 • Podpora za najširši izbor spletnih pretočnih glasbenih storitev: zvočnik ni dober – ne glede na to, kako dobro zveni – če ne more predvajati vaše glasbe.
 • Široka izbira modelov po širokem razponu cen: če imate model, ki deluje za vsako situacijo v vaši hiši, vam omogoča, da celoten dom vključite v glasbeni sistem.
 • Enostavno upravljanje sistema zvočnikov prek aplikacij ali glasovnega upravljanja: 

avdio sistem, ki zahteva, da fizično prilagodite glasnost ali preskočite skladbe na samem zvočniku, ni tako uporaben kot tisti, ki vam omogoča, da to počnete od koder koli v domu.

 • Možnost združevanja zvočnikov skupaj: vaš sistem bi moral biti sposoben pretakati isto glasbo po vsej hiši ali vam omogočati združevanje dveh zvočnikov v stereo par za bolj predano izkušnjo poslušanja.
 • Neposredno pretakanje iz vira: nekateri večsobni glasbeni sistemi zahtevajo, da je vir vaš telefon, kar pomeni, da se glasba ne bo predvajala, če ga vzamete izven dosega. 
 • Možnost samostojnega dodajanja več zvočnikov: kadar želite ozvočiti dodatno sobo, enostavno izberete enega izmed Sonos izdelkov in ga preko aplikacije dodate v sistem.
 • Možnost prostorskega zvoka vam omogoča, da ustvarite večkanalni sistem domačega kina za gledanje filmov, serij in koncertov.

Sonos je verjetno najboljši večsobni sistem brezžičnih zvočnikov, podpira večino storitev in ima širok izbor zvočnikov z vrhunskim zvokom. Ima odlično in funkcionalno organizirano aplikacijo. Sonos ohranja svojo platformo svežo s posodabljanjem zvočnikov, dodajanjem več storitev in uvajanjem novih funkcij, kot je tehnologija za popravljanje akustike prostora TRUEPLAY. Uporabniška izkušnja je fantastična, lahko bi dejali, da je ena najboljših na trgu ta trenutek.

AV-Planet je specializirana trgovina za Sonos sisteme po meri hiš in stanovanj od zasnove do izvedbe. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Matej Glivar AV PLANET.
Vas zanima več iz te teme?
zvočniki Sonos


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več