Računalništvo, telefonija
28.08.2017 11:08
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skoraj 200 tisoč aplikacij za iOS bo kmalu postalo neuporabnih

Približno 187 tisoč aplikacij ne bo mogoče poganjati na mobilnem operacijskem sistemu iOS 11.
Približno 187 tisoč aplikacij ne bo mogoče poganjati na mobilnem operacijskem sistemu iOS 11.

Že čez nekaj tednov naj bi Apple javnosti predstavil novosti za letošnje leto, vključno z novimi pametnimi mobilnimi telefoni iPhone. Glede na spletne govorice naj bi računalniški gigant pripravil kar tri različice pametnih mobilnih telefonov iPhone in sicer iPhone 7S, iPhone 7S Plus in iPhone 8. Medtem ko gre tu le za spletne govorice, pa obstaja eno neizpodbitno dejstvo. To je, da bodo vsi novi pametni mobilni telefoni iPhone opremljeni z novim mobilnim operacijskim sistemom iOS 11.

Mobilni operacijski sistem iOS 11 je trenutno v poskusni fazi, končna različica pa naj bi bila nared septembra letos. Ena izmed največjih »novosti« novega sistema pa je nedvomno v tem, da odpravlja podporo za 32-bitne aplikacije. Iz tega je takoj razvidno, da iOS-a ne bo mogoče namestiti na pametne mobilne telefone iPhone 5 in 5C ter starejše, na tablične računalnike iPad četrte generacije in starejše ter druge Applove mobilne naprave, ki razpolagajo z zgolj 32-bitnimi mobilnimi procesorji.

Vsi uporabniki Applovih mobilnih naprav, ki se bodo odločili za namestitev mobilnega operacijskega sistema iOS 11, ne bodo več mogli uporabljati 32-bitnih aplikacij. Ker pa je od približno 2,4 milijona aplikacij za iOS na spletnem portalu App Store še vedno osem odstotkov 32-bitnih to pomeni, da bo približno 187 tisoč aplikacij postalo neuporabnih. Tu je največ mobilnih iger, saj jih na 32-bitni zgradbi še vedno temelji okoli 39 tisoč. Sledijo ji aplikacije na področju izobraževanja in zabave. Če torej programerji ne bodo poskrbeli za posodobitev njihovih mobilnih aplikacij, bomo z namestitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS 11 morda izgubili možnost uporabe naše priljubljene mobilne aplikacije na Applovi mobilni naprave.


Prijavi napako v članku