Računalništvo, telefonija
22.07.2018 05:53

Deli z drugimi:

Share

Vaši prijatelji bodo odslej vedeli, kdaj ste aktivni na Instagramu!

Preko možnosti Activity Status bomo takoj vedeli, ali so naši prijatelji na voljo za klepet ali izmenjavo slik.
Preko možnosti Activity Status bomo takoj vedeli, ali so naši prijatelji na voljo za klepet ali izmenjavo slik.

Storitev Instagram še zdaleč ni zgolj družbeno omrežje, kjer objavljamo slike iz svojih potovanj, temveč je postalo pomembno prodajno orodje oziroma komunikacijski kanal. Vsak, ki ima pametni telefon lahko postane Instagram uporabnik, zato število vsebin narašča kot za stavo. Zaradi tega je Instagram pred kratkim pridobil novo oziroma prenovljeno funkcijo imenovano Activity Status. Uporabniki lahko sedaj vidijo, kateri prijatelji so prijavljeni in so aktivni v okviru aplikacije Instagram.

Aktivne uporabnike znotraj aplikacije Instagram prepoznamo tako, da imajo zeleno piko prikazano na profilni fotografiji. Ta možnost je zelo podobna tisti, ki jo je mogoče najti v aplikaciji Facebook Messenger in je bila uvedena z namenom, da bi povečala interakcijo med uporabniki in povečala tako deljenje vsebin kot izmenjavo sporočil. Uporabniki namreč precej lažje delijo vsebino, ko vedo, da so njihovi prijatelji dosegljivi.

Če pa ne želite deliti vaše »prisotnosti« z drugimi uporabniki storitve Instagram, obstaja zelo preprost način, kako novo funkcijo izključiti. Na pametnem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku zaženite aplikacijo Instagram in izberite »Nastavitve« oziroma »Settings«. Nato na dnu seznama poiščite možnost »Show Activity Status« ter jo izključite. S tem boste dejansko postali nevidni drugim uporabnikom družbenega omrežja Instagram, a hkrati bo tudi vam onemogočena možnost, da spremljate aktivnost vaših uporabnikov. To je namreč omogočeno le tisti, ki so pripravljeni deliti njihov status aktivnosti, kar je po eni strani pravično do tistih, ki svoje prisotnosti ne skrivajo pred drugimi.


Prijavi napako v članku