Triki in nasveti
31.07.2016 13:34
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vas motijo mrtve točke na zaslonu? S tem trikom jih boste morda ponovno oživili

Vas motijo mrtve točke na zaslonu? S tem trikom jih boste morda ponovno oživili
Vas motijo mrtve točke na zaslonu? S tem trikom jih boste morda ponovno oživili

Ko na zaslonu enkrat opazimo mrtvo točko, je od nje zelo težko odmakniti misli, saj se naše oči neprestano ustavljajo na njej, kar nas seveda spravlja v slabo voljo. Preden se opravite v trgovino po nov zaslon, vam svetujemo, da poskusite nekaj trikov, ki vam bodo morda v pomoč pri odpravi te težave. Z določenimi »prijemi« lahko namreč nedelujočim točkam zaslona vrnemo življenje.

Najlažje bomo v življenje povrnili točke na matriki zaslona, ki so »blokirane«, saj ena ali dve podtočki ostanejo vedno prižgane, medtem ko so ostale izključene, pri mrtvih točkah pa je izključena celotna točka s podtočkami. Čeprav je odprava teh težav vse prej kot preprosta, velja poskusiti, saj pri tem seveda nimamo česa izgubiti. Če pa je vaš zaslon še v garanciji, preverite pri proizvajalcu, pod kakšnimi pogoji ste upravičeni do zamenjave zaslona zaradi mrtvih točk.

Odprava težav s programom PixelHealer (Windows)

PixelHealer je brezplačna programska oprema podjetja Aurelitec, ki je pisana na kožo uporabnikom operacijskih sistemov Windows. Uporaba programa je zelo preprosta, saj zadošča, da ga namestimo in kliknemo na gumb »Start Flashing«. Pustite program delovati vsaj pol ure in preverite, ali so se mrtve točke vrnile med žive. S to metodo bomo imeli več možnosti, da bomo v življenje povrnili blokirano točko kot pa mrtvo, vsekakor pa velja program preizkusiti. Program PixelHealer podjetja Aurelitec je na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/PixelHealer-RN.

Če pa niste povsem prepričani, ali imate težave s točkami zaslona, vam priporočamo, da preizkusite program InjuredPixels, ki je na voljo za prenos na spletni strani bit.ly/InjuredPixels-RN. To je brezplačen program, ki bo zaslon obarval v različne barve z namenom, da bomo lažje odkrili nedelujoče točke na zaslonu. Program lahko uporabljamo na vseh novejših različicah Windowsa.

Odprava težav s programom JScreenFix (vsi sistemi)

Če na računalniku nimamo operacijskega sistema Windows ali pa ne želimo nameščati programov, potem je program JscreenFix prava izbira za vas. Novost deluje po podobnem principu kot program PixelHealer, le da ta za delovanje potrebuje zgolj spletni brskalnik. Lastnik programa zagotavlja, da za odpravo težav z blokiranimi točkami zadošča le 10-minutna uporaba. Odstotek obnove blokiranih točk zaslona je s programom JscreenFix višja od 60 odstotkov, zato se ga nedvomno splača preizkusiti. Na voljo je na spletni povezavi bit.ly/JscreenFix-RN.


Prijavi napako v članku