Programska oprema
07.10.2005 10:56

Deli z drugimi:

Share

Varovanje pred vohunskimi programi in internetnimi nevarnostmi

Podjetje Medinet (Amis) iz Maribora, ki v Sloveniji izvaja distribucijo, sistemsko podporo in izobraževanje za izdelke finskega podjetja F-Secure, sporoča, da je podjetje F-Secure v teh dneh predstavilo F-Secure Internet Security 2006, namenjen zaščiti uporabnikov pred grožnjami, ki nanje prežijo z interneta. Trenutno najbolj celovita zaščita na tržišču vsebuje protivirusno zaščito, zaščito pred vohunskimi programi in nezaželeno pošto, zaščito pred neprimerno vsebino, zaščito pred klicalniki in zaščito pred programi, ki se znajo skrivati. Paket je primeren tudi za zaščito družinskih računalnikov, saj staršem omogoča, da otrokom omejijo dostop do neprimernih strani.

Ena od bistvenih novosti F-Secure Internet Security 2006 je sprotna zaščita pred vohunskimi programi (anti-spyware), ki onemogoča namestitev škodljivih programov.

Verzija 2006 uporablja tudi tehnologijo F-Secure BlackLight, ki najde morebitne skrite programe na računalniku. Trenutno je F-Secure edini produkt na trgu, ki ima vgrajeno tovrstno zaščito pred rootkit programi.

Zaščita pred nezaželeno pošto (anti-spam) je dopolnjena z možnostjo uporabe RBL seznamov (sprotnih seznamov pošiljateljev nezaželenih sporočil – Real-time Blackhole List). Posledica uporabe RBL seznamov je poleg povečane zanesljivosti prepoznavanja tudi preprečevanje “ribarjenja” (phishing), pošiljanja lažnih sporočil z namenom kraje podatkov. Uporabnike klicnih povezav dodatno ščiti vgrajena zaščita pred klicalniki, ki preprečuje visoke telefonske račune.

Pri podjetju F-Secure so posebno pozornost posvetili tudi zaščiti otrok. Starši lahko omejujejo, katere spletne strani smejo otroci obiskovati, po novem pa lahko uporabo interneta tudi časovno omejijo.

Posebnost programa je tudi svetovni zemljevid, kjer lahko uporabniki sproti spremljajo trenutno stanje okuženih računalnikov po svetu, ter interaktivni priročnik, ki uporabnikom razloži različne možnosti programa in osnove računalniške varnosti.

Tako kot dosedanje verzije je tudi F-Secure Internet Security 2006 preveden v slovenščino. Slovenskim uporabnikom je program že na voljo, na naslovu http://www.f-secure.si pa si lahko priskrbijo tudi 30-dnevno preizkusno različico. Zanimiva prednost programa F-Secure Internet Security 2006 je tudi ta, da uporabnikom verzije 2005 programa ni potrebno ponovno kupiti, temveč lahko do izteka obstoječe licence namestijo in uporabljajo različico 2006.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

HOUSING Co. d.o.o.

Verovškova ulica 55a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 40 40
Housing Co. d.o.o. je svetovalno in izobraževalno podjetje na področju informacijskih tehnologij. Njihova temeljna dejavnost je prenos znanj v druga podjetja. Kot partner Red Hat ... Več