Računalništvo, telefonija
25.01.2020 07:43

Deli z drugimi:

Share

V zgolj treh letih bo polovica prodanih telefonov imela podporo za 5G

Omrežje 5G bo kmalu postalo del našega vsakdana!
Omrežje 5G bo kmalu postalo del našega vsakdana!

Nova generacija brezžičnih omrežij je tukaj in kar nekaj držav se bori za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Zato ne preseneča, da je ta uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopna in jim seveda prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Omrežje 5G je trenutno na voljo le v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni višjega cenovnega razreda, kmalu pa bodo trg preplavili še telefoni s podporo hitremu mobilnemu omrežju 5G, ki bodo cenovno precej bolj dostopni.

Zaradi prednosti, ki jih prinaša mobilno omrežje 5G in vse cenejših mobilnih naprav, so pri podjetju Gartner prepričani, da bo ta hitro prodrla v vse pore našega življena. Njihovi analitiki so prepričani, da bo delež prodanih pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G že v treh letih doseglo polovico celotne prodaje. Do konca letošnjega leta pa naj bi trgovcem skupno uspelo prodati okoli 12 odstotkov pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G.

V letih 2021 in 2022 bo prodaja pametnih mobilnih telefonov s podporo hitremu mobilnemu omrežju 5G bliskovito narasla in sicer na račun tako cenejših mobilnih naprav kot vedno bolj dostopnega omrežja. V samo treh letih bo torej polovica prodanih telefonov podpirala omrežja 5G. Ker bo to vse bolj dostopno tudi pri nas, bo tudi tu prodaja telefonov 5G zagotovo hitro zaživela.


Prijavi napako v članku