Računalništvo, telefonija
16.03.2020 07:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V ZDA mobilni operaterji ukinjajo limit na prenos podatkov

V ZDA so nekateri mobilni operaterji ukinili limit na prenos podatkov, drugi pa ponudili drugačne ugodnosti. To pomeni, da imajo praktično vsi uporabniki neomejeno količino prenosa podatkov. Kaj pa v Sloveniji?
V ZDA mobilni operaterji ukinjajo limit na prenos podatkov
V ZDA mobilni operaterji ukinjajo limit na prenos podatkov

Sprint, T-Mobile, Comcast, AT&T in Verizon bodo za svoje uporabnike med izbruhom koronavirusa lepo poskrbeli. Skoraj vsi so namreč ponudili “neomejen” prenos podatkov za naslednjih 60 dni, Verizon pa bo zamaknil rok za plačilo računov za 2 meseca.

Seveda je omejitev pri hitrosti prenosa podatkov od in k uporabniku, vendar so mnogi z odprtimi rokami sprejeli to odločitev.

Kako pa je v Sloveniji?

Do sedaj je samo Telekom Slovenije ponudil vsem uporabnikom dodatnih 5GB prenosa podatkov. Vsem uporabnikom so tudi ponastavili količino že prenesenih podatkov. Npr., če ima uporabnik v paketu 50 GB prenosa podatkov in je do danes porabil 20 GB, bi mu ostalo do konca obračunskega obdobja še 30 GB podatkov, vendar je Telekom Slovenije ponastavil količino na 0, kar pomeni, da imajo vsi na voljo maksimalno količino prenosa podatkov, kot jim ponuja izbran paket – seveda brez dodatnih stroškov.

Ostali ponudiki mobilnih storitev še za sedaj niso ničesar spremenili na mobilnih paketih, je pa večina ponudnikov fiksnih storitev odklenila dostop do vseh TV programov, ne glede na to, kakšno programsko shemo imate. Seveda je tudi to brez doplačila.


Prijavi napako v članku