Računalništvo, telefonija
05.05.2015 09:15

Deli z drugimi:

Share

V Zagrebu uspešno zaključena največja Android konferenca jugovzhodne Evrope!

Tudi uredništvo Računalniških novic se je udeležilo dogodka!
Tudi uredništvo Računalniških novic se je udeležilo dogodka!

V Zagrebu se je nedavno uspešno zaključil dvodnevni največji spektakel Android v regiji jugovzhodne Evrope. Prve tovrstne brezplačne konference se je skupno udeležilo več kot 400 udeležencev iz kar 25 držav, med njimi pa je bila seveda prisotna tudi ekipa Računalniških novic. Udeleženci konference, kjer je bila organizacija odlična na vseh nivojih, so pokazali njihove največje dosežke na platformi Android, pri čemer so sodelovala tudi najbolj zveneča imena s področja informacijske tehnologije, kot so na primer Facebook, Intel, Paypal, Spootify in drugi. Tu gre za ista podjetja, ki so prisotna tudi na preostalih 20ih konferencah Droidcon širom sveta, in sicer od New Yorka, Londona, Amsterdama, Berlina pa vse do Dubaja.

Izjemno zanimivo konferenco Droidcon je od 29. do 30. aprila v Zagrebu organiziralo podjetje Troid, najstarejše nemško brezplačno svetovalno podjetje s sedežem v Nemčiji ter podružnicami na Nizozemskem in Hrvaškem. Soustanovitelj podjetja Troid Miroslav Šimudvarac je ob tem poudaril, da je bila konferenca organizirana v Zagrebu odlična tako za strokovnjake, ki so pridobili dodatna znanja s področja platforme Android kot tudi za podjetja, ki za razvoj mobilnih aplikacij Android potrebujejo kakovostne kadre. Udeleženci so med drugim pridobili izjemno uporabna znanja s sveta vse bolj priljubljene platforme Android, in sicer s področja razvoja, testiranja, uvajanja, načrtovanja in seveda monetizacije dela.

Konference se je udeležilo veliko znanih govorcev s strani svetovno znanih podjetji kot so Intel (Xavier Hallade), PayPal (Joe Nash), Vodafone (Luuk Beursgens), Spotif y (Chris Doyle) in Facebook (Ognjen Dragoljević), med njimi pa so bile tudi tri predstavnice nežnejšega spola, skupno pa se je konference udeležil 49 žensk od skupno 400 udeležencev. Ob zaključku konference so bile podeljene nagrade trem najboljšim aplikacijam za Android, o katerih bomo v prihodnjim mesecih zagotovo še veliko pisali.


Prijavi napako v članku