Računalništvo, telefonija
17.10.2017 03:56
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V predprodaji odličnih telefonov LEAGOO S8 in S8 Pro ju lahko dobite 50 % ceneje

V predprodaji odličnih telefonov LEAGOO S8 in S8 Pro ju lahko dobite 50 % ceneje
V predprodaji odličnih telefonov LEAGOO S8 in S8 Pro ju lahko dobite 50 % ceneje

Na trgu mobilne telefonije največji trend letos predstavljajo “neskončni” zasloni, ki prekrivajo skoraj celotne prednje ploskve pametnih telefonov. Smernice je spomladi začrtal Samsung s svojima paradnima konjema, Galaxyjem S8 in S8+, temu pa so nato sledili številni drugi proizvajalci. Eden od njih je tudi kitajski Leagoo, ki postaja vedno bolj uveljavljena znamka. Njihova zadnja izdelka sta pametna telefona Leagoo S8 in S8 Pro, ki se, kot pove že ime, precej zgledujeta po Samsungovih napravah, s pomembno razliko, da sta precej cenejša.

Prav danes so namreč začeli sprejemati prednaročila zanju, kjer cena za osnovni model znaša 169,99 amerikih dolarjev (dobrih 140 evrov), cena za različico Pro pa 299,99 ameriških dolarjev (dobrih 250 evrov). Če ju kupite v predprodaji, ki bo v spletni trgovini Baggood trajala do 22. oktobra, pa ju lahko z nekaj sreče dobite kar 50 % ceneje. Vsak dan do izteka akcije bodo namreč na tej strani za 50 % znižali ceno 10 telefonom, ko bodo ti pošli, pa za 50 dolarjev še 999 telefonom. To pomeni, da lahko skoraj zagotovo dobite enega od obeh telefonov (ali oba) po zelo nizki ceni, zraven v paketu pa še brezplačen zaščitni etui.

Specifikacije telefona Leagoo S8 Pro:

 • Zaslon: 5,99-palčni SHARP z ločljivostjo 2160 x 1080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18:9
 • Procesor: Helio P25 s frekvenco 2,6 GHz
 • RAM: Samsung 6 GB LPDDR4X
 • Notranji spomin: Sandisk 64 GB eMMC 5.1
 • Glavna kamera: OV 13 MP in Samsung 5 MP
 • Sprednja kamera: Samsung 13 MP
 • Baterija: LG 3050 mAh s funkcijo hitrega polnjenja
 • Čitalnik prstnih odtisov: 360-stopinjski na hrbtni strani
 • Polna cena: 299,99 ameriških dolarjev (cca. 250 evrov)

Glavna odlika telefona Leagoo S8 Pro je zagotovo njegov 5,99-palčni zaslon. Ta ima FHD ločljivost in gostoto 403 pikslov na palec, kar pomeni, da so na sliki jasno izražene vse podrobnosti, k temu pa pripomore tudi kontrastno razmerje 1500:1, ki naredi temne barve še bolj temne ter bele še bolj bele. S 85 % NTSC barvno lestvico natančno prikazuje tudi barve in slikam ter videu dodaja globino, ki presega vidno ostrino očesne šarenice človeka, svetilnost 450cd/m2 pa zagotavlja dobro vidnost slike tudi na neposrednem soncu.

Za razliko od številnih drugih proizvajalcev velikih telefonov, sp pri Leagooju uspeli vgraditi 5,99-palčni zaslon v ohišje 5,5palčnega telefona, kar pomeni, da je z njim enostavno rokovati tudi v eni roki.

Hiter kot strela

Zgodbo odličnega zaslona pod pokrovom nadaljuje zelo zmogljiv 8-jedrni procesor s frekvenco 2,6 GHz. Ta zagotavlja nemoteno delo pri vseh opravilih in gladko delovanje tako iger kot drugih aplikacij. V primerjavi s prejšnjo generacijo Leagoojevih telefonov, je procesor kar 50 % bolj zmogljiv in varčen pri porabi električne energije. Na ta način zagotavlja odično uravnoteženost med zmogljivostjo in učinkovitostjo, kar je idealno za vsakodnevno uporabo telefona.

S 6 gigabajti delovnega pomnilnika LPDDR 4X pa je Leagoo S8 Pro tudi 50 % hitrejši od telefonov z delovnim pomnilnikom LPDDR 3 in ima kar 20 % nižjo porabo energije. Poleg tega pa je tudi 32 % boljši pri večopravilnosti, tako da lahko brez strahu po upočasnitvi delovanja, naenkrat v ozadju poganjate več aplikacij oziroma iger.

Mojster fotografije

Zelo dobro pa se telefon izkaže tudi pri fotografiji. Za to strani poskrbi dvojna kamera s 13 MP senzorjem OmniVision in 5 MP senzorjem Samsung ter zaslonko f/2.0, ki “spusti skozi” 20 % več svetlobe kot zaslonka f/2.2 in s tem omogoča zajem boljših nočnih fotografij. Večja zaslonka pa poleg tega prinaša tudi boljšo globino, bolj jasno sliko in hitrejše ostrenje. Podobno pa velja tudi za sprednjo kamero, ki se prav tako lahko pohvali s 13 MP senzorjem in zaslonko f/2.0. To zagotavlja, da boste lahko selfije zajemali tudi v slabših svetlobnih pogojih, pri tem pa bo kakovost vseeno ostala na spodobnem nivoju. Sprednja kamera pa je z nameček opremljena še s posebnim svetlobnim elementom, ki zagotavlja zajemnje bolj podrobnih detajlov pri slabši osvetlitvi.

Vsem tem specifikacijam primerno je telefon opremljen tudi s tehnologijo hitrega polnjenja baterije, ki pripomore k temu, da se baterija v pol ure napolni do 50 %.

Specifikacije telefona Leagoo S8:

 • Zaslon: 5,72-palčni SHARP z ločljivostjo 1440 x 1080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18:9
 • Procesor: MediaTek 6750T s frekvenco 1,5 GHz
 • RAM: 3 GB
 • Notranji spomin: 32 GB
 • Glavna kamera: Sony13 MP in 2 MP
 • Sprednja kamera: OV 8 MP in 2 MP
 • Baterija: LG 2940 mAh s funkcijo hitrega polnjenja
 • Čitalnik prstnih odtisov: 360-stopinjski na hrbtni strani
 • Polna cena: 169,99 ameriških dolarjev (cca. 140 evrov)

Ob bok Leagooju S8 Pro stoji klasična različica telefona S8. Tudi ta se lahko pohvali z zelo dobrim zaslonom, katerega ob straneh obdaja le 1 milimeter robu. Zaslon prekriva kar 85 % površine prednje ploskve, pohvali pa se lahko z ločljivostjo 1440 x 1080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18:9. Zaslon sicer obdaja lično oblikovano kovinsko ohišje, ki ponuja dober in udoben oprijem, zasnovano pa je zelo elegantno.

Po strojnih karakteristikah se S8 nekoliko razlikuje od svojega zmogljivejšega brata, vendar kljubtemu ponuja zelo spodobno konfiguracijo. Tako v drobovju najdemo MedaiTekov 8-jedrni procesor 6750T s frekvenco 1,5 GHz, ki z aplikacijami nima težav, spramljajo pa ga še 3 gigabajte RAM-a. Podobno kot pri “profesionalni” različici, tudi tukaj procesor poskrbi za hitro in stabilno delovanje ob nizki porabi energije.

Posebno besedo pa velja nameniti tudi fotoaparatu, ki ima tako na hrbtni kot na sprednji strani dva objektiva. Zadaj 13 MP in 2 MP z zaslonko f/2.0, spredaj pa 8 MP in 2 MP. Te specifikacije zagotavljajo dobre fotografije na dnevni svetlobi, prav tako pa tudi ko pade mrak.

Akcija traja le do 22. oktobra!

Če povzamemo, vidimo da gre za zelo dobra pametna telefona, ki ju lahko do 22. oktobra dobite po še bolj nizki ceni. Če vas je kateri od njiju prepričal, le pohitite v spletno tgovino Baggood.

(oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku