Igre
15.04.2019 08:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Ljubljani odprl vrata igričarski lokal

Ustanovitelji želijo sčasoma odpreti dodatne poslovalnice v drugih mestih po Sloveniji.
Ustanovitelji želijo sčasoma odpreti dodatne poslovalnice v drugih mestih po Sloveniji.

S 1. aprilom je v centru Ljubljane zaživel bar, ki se ga bodo najbolj razveselili ljubitelji videoiger in e-športa. Stage One – Esports na Borštnikovem trgu namreč poleg pijače in prigrizkov omogoča igranje iger na zmogljivih računalnikih ter tako na sodobnih kot na retro konzolah. V pripravi so tudi že turnirji, lige in druga tekmovanja, na katerih se bodo e-športniki potegovali za privlačne in bogate nagrade.

Stage One je nastal z željo po razširitvi igričarske scene v Sloveniji in razbijanju stereotipov, ki se je drži. Prav tako so ljubitelji iger končno dobili prostor, kjer se lahko ob igranju podružijo tudi osebno ter hkrati spoznajo nove ljudi z enakimi interesi. Na svoj račun bodo prišli tudi neprofesionalni e-športniki, saj zasedba Stage One namerava pomagati pri ustanavljanju novih ekip ter pri podpori in promociji že obstoječih.

V lokalu se trenutno nahaja 10 vrhunskih računalnikov, ki jih poganjata AMD-jeva Ryzen 5 in RX 590, 144Hz monitorji Benq in prvovrstna oprema igričarskega elitneža Razer. Za udobje in pravilno držo ob igranju skrbijo igričarski stoli UVI z dvema dodatnima in po potrebi odstranljivima blazinama.

Dirkaške navdušence bo razveselil sedež z volanom Playseat, ki ga je za bolj realistično in razburljivo izkušnjo možno opremiti z VR očali Oculus Rift. Ljubiteljem drugih platform so na voljo konzole PlayStation, Xbox, Alienware ter retro sistemi z veliko bazo naslovov iz videoigričarskih začetkov. Če bi se radi malo oddahnili od sedenja pred zaslonom, se lahko kratkočasite z zbirko stripov in družabnih iger. Z namenskim ločenim prostorom je poskrbljeno tudi za “streamerje”, saj se v njem nahaja kakovostna oprema za snemanje in prenos video vsebin.

Včlanitev z brezplačno registracijo na spletni strani prinaša možnost ugodnejšega plačevanja storitev z valuto Stage Coins (STC). Za eno uro igranja boste odšteli 5 € ali 300 STC, za tri 11 € ali 700 STC, za cel dan pa 20 € ali 1800 STC. Ura v navidezni resničnosti Oculus Rift vas bo stala 15 € ali 1000 STC, z retro konzolami pa se lahko pozabavate kar brezplačno.


Prijavi napako v članku