Računalništvo, telefonija
19.02.2014 15:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V letu 2014 je najboljši poklic programer!

Računalničarje skrbi malo delo?
Računalničarje skrbi malo delo?

Vse službe niso ustvarjene enako. V resnici so nekatere službe enostavno boljše od ostalih. Boljša plača, število razpisanih delovnih mest, varnost službe ter varnost pri delu, kolektiv, ter možnost usklajevanja dela z zasebnim življenjem so le eni izmed faktorjev, ki nam določajo, ali smo v dobri ali slabi službi.

Pri US News so pri raziskavi za najboljšo zaposlitev kot prvo merilo vzeli poklice, ki imajo največ možnosti zaposlitve ali z drugimi besedami tiste poklice, po katerih je največje povpraševanje.

Ostala merila za izbiro najboljšega poklica so bila npr. srednja plača (povprečna plača zaposlenih z istim poklicom), odstotek rasti števila delovnih mest v zadnjih 10 letih, kot tudi število delovnih mest, ki je nastalo v zadnjih 10 letih, odstotek zaposlenih (odstotek ljudi v tem poklicu, ki so zaposleni), nivo stresa, ter ravnovesje med delom in zasebnim življenjem. Kot pa si lahko predstavljamo, je te rezultate težko oceniti pravilno, saj se npr. stopnja stresa ali pa npr. ravnovesje med delom in zasebnim življenjem pri posameznikih lahko močno razlikuje, kljub temu, da opravljata enako delo ter imata enake pogoje pri delu.

Po rezultatih raziskave so tehnološki poklici močno v vzponu. V letu 2014 so celo prehiteli poklice v zdravstu, ki ponavadi dominirajo na lestvici najboljših poklicev. Na prvem mestu lestvice se namreč za spremembo v letu 2014 nahaja poklic programerjev oz. “software developerjev”. To so profesionalci, ki stojijo za našimi aplikacijami in programi, igrami…Praktično vse naprave, ki jih danes lahko kupimo, imajo software,izdelava le teh pa zahteva programerje.

Po napovedih naj bi do leta 2022 nastalo 140.000 novih delovnih mest za te “možgane” naših računalnikov ter ostalih naprav, z visoko plačo(srednja plača v ZDA znaša kar 90.000$ letno) ter dobrimi delovnimi pogoji. Že v preteklosti so avtorji knjig pisali, da je prihodnost v tehnologiji, ter očitno se niso veliko zmotili.

5 najboljših poklicev:

1. mesto: programer

2. mesto : analitik računalniških sistemov

3. mesto : zobozdravnik

4. mesto : zdravniška sestra

5. mesto : farmacevt

Za poln seznam si oglejte seznam 100 najboljših delovnih mest in preverite, kako dobra je Vaša služba glede na mnenja drugih. Če pa še niste zaposleni, si morda lažje omislite poklic za prihodnost.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več