Računalništvo, telefonija
07.11.2013 06:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Južni Koreji je uporaba Internet Explorerja obvezna!

Južna Koreja na področju poznavanja spletnih brskalnikov nekoliko zaostaja, saj je še vedno v veljavi zakonodaja, ki uporabnikom spleta zapoveduje uporabo brskalnika Internet Explorer. Zakon izpred 14 let namreč določa, da morajo uporabniki zaradi varnosti uporabljati le Microsoftov brskalnik.
Spletni brskalnik Internet Explorer v Južni Koreji uporablja kar tri četrtine uporabnikov svetovnega spleta!
Spletni brskalnik Internet Explorer v Južni Koreji uporablja kar tri četrtine uporabnikov svetovnega spleta!

Južna Koreja je azijska država, ki je širom sveta poznana po svojih visokotehnoloških dosežkih, hitrih širokopasovnih dostopov do svetovnega spleta in izjemno pokritostjo s hitrim mobilnim omrežjem 4G, ki ga je moč uporabljati celo na vlaku podzemne železnice. Pri poznavanju spletnih brskalnikov pa nekoliko zaostajajo, saj je še vedno v veljavi zakonodaja, ki uporabnikom spleta zapoveduje uporabo spletnega brskalnika Internet Explorer. Zakon izpred 14 let namreč določa, da morajo uporabniki zaradi varnosti vse spletne bančne transakcije in spletne nakupe opravljati zgolj z uporabo Microsoftovega spletnega brskalnika.

Zaradi prej omenjenega zakona, ki je mimogrede še vedno v veljavi, ne preseneča, da je tržni delež spletnega brskalnika Internet Explorer v Južni Koreji kar 75 odstoten. Drugo mesto je v rokah Googlovega brskalnika Chrome, medtem ko je delež uporabnikov spletna brskalnika Mozilla Firefox in Apple Safari tako rekoč zanemarljiv. Največje težave pri spletnem nakupovanju in spletnem bančništvu imajo pričakovano uporabniki Applovih računalniških sistemov, saj zanje ni na voljo brskalnika Internet Explorer. Ti lahko omejeno težavo najenostavneje odpravijo tako, da na navidezni računalnik namestijo Microsoftov operacijski sistem Windows.


Prijavi napako v članku