Telefoni
23.02.2018 11:00

Deli z drugimi:

Share

V javnost prišle fotografije telefona Samsung Galaxy S9

Tako naj bi izgledal najnovejši Samsungov pametni telefon
Tako naj bi izgledal najnovejši Samsungov pametni telefon

Samsung naj bi 25. februarja predstavil svoj najnovejši pametni telefon Samsung Galaxy S9. V javnost so tako par dni pred uradno otvoritvijo prišle domnevne fotografije telefona. Telefona naj bi bila skoraj identična lanskima modeloma S8 in S8+, vendar naj bi prišla z razliko pri procesorski moči. Tako na primer verzija za ZDA in Kitajsko naj bi vsebovala Qualcommov procesor Snapdragon 845, medtem ko naj bi po ostalih državah po svetu, bila opremljena z Exynos 9810 sistemom-na-čipu.

Največja razlika med S9 in S9+ (pod skrivnim imenom Star in Star 2) pa leži v pomnilniku. Tako naj bi z nakupom S9+ pridobili kar 6GB začasnega pomnilnika (RAM) in 128GB trajnega pomnilnika, S9 pa naj bi imel 4GB začasnega pomnilnika (RAM) in 64GB trajnega pomnilnika.

V povabilu, katerega so razposlali, pa je navedeno, da naj bi bil največji poudarek predvsem na zmožnosti zajemanja slik in videoposnetkov. Oba telefona naj bi bila opremljena z hitrim fotografiranjem in zmožnostjo ustvarjanja super počasnih posnetkov (super slow-mo), oziroma zajemanja kar 480 sličic na sekundo pri resoluciji 720p. Oba telefona, pa naj bi imela zadnjo kamero z resolucijo 12-megapikslov, sprednjo pa z resolucijo 8-megapisklov.

Telefona naj bi tudi imela nove, zmogljivejše stereo zvočnike.

Oba telefona, pa naj bi v redni prodaji lahko zasledili že 16. marca, seveda najprej v ZDA in šele nato po Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku