Igre
21.05.2009 23:26
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V igri Wet bomo lepi in nevarni

Uma Thruman iz filma Kill Bill je proti Rubi Malone prava amaterka.
Uma Thruman iz filma Kill Bill je proti Rubi Malone prava amaterka.

Wet, igra razvijalcev Artificial Mind and Movement (A2M), ima za seboj precej burno zgodovino. Konec julija leta 2008 je namreč dotedanji založnik Activision Blizzard napovedal, da bo ustavil njeno financiranje. V tistem času to sicer ni bila edina igra, katere financiranje so ustavili pri tem podjetju, predvsem zaradi zniževanja stroškov. Na srečo pa so bili avtorji z razvojem naslova že predaleč, da bi ga povsem ustavili. Tako so novembra istega leta na dogodku Montreal International Game Summit samozavestno napovedali, da bo igra izšla leta 2009. Potrebovali so le še založnika. Ravno konec prejšnjega meseca pa so govorice o tem, da bo igro založila Bethesda Softworks postale uradne, saj so bile potrjene tudi s strani Bethesde. Hkrati s tem so se pojavili tudi prvi konkretnejši podatki o datumu izida, ki je sedaj napovedan za letošnjo jesen.

Avtorji nam v napovedih obljubljajo tretjeosebno streljačino, ki bo združevala streljanje, bojevanje z mečem in akrobatske vložke naše gibčne in smrtonosne glavne junakinje. Streljanje nam bo omogočeno v vsakem trenutku, ne glede na to kaj bomo počeli, torej tudi med izvajanjem akrobatskih trikov, kar naj bi se po besedah avtorjev odražalo v spektakularnih akcijskih sekvencah. Svoj navdih bo igra črpala tudi iz retro filmov, temu primerna bo seveda glasba in sicer bomo med igranjem poslušali pretežno melodije iz sedemdesetih. V igri naj ne bi manjkalo niti humorja in seveda nasilja, ki je eden izmed glavnih oglaševanih prodajnih adutov.

Za vse, ki nekaj damo tudi na zgodbo pa bo razveseljiv podatek, da je zanjo odgovoren Duppy Demitrius, pisec scenarijev TV serije 24. Govorila pa bo o Rubi Malone, najeti morilki, ki sprejme ponudbo bogataša, kateremu naj bi pomagala najti in pripeljati nazaj njegovega lahkomiselnega sina. Naloga, ki se na začetku zdi nadvse preprosta, se kasneje izkaže za precej bolj komplicirano. Kot kmalu spozna naša junakinja, tudi moški, ki jo je najel, ni tisti, za kogar se predstavlja. Tako se nenadoma znajdemo na begu in v iskanju tistega, ki nas je izdal. Pri tem bomo seveda neusmiljeno obračunali z vsemi nasprotniki, ki nam bodo stregli po življenju…

Igra bo izšla za konzoli XBox 360 in PlayStation 3. O izidu za osebne računalnike za zdaj še ni govora.


Prijavi napako v članku