Računalništvo, telefonija
23.12.2016 14:46
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V Evropi prevladuje mobilni internet!

Pametni mobilni telefoni so zdaleč najbolj priljubljeni za dostop do vsebin, ki so na voljo na svetovnem spletu!
Pametni mobilni telefoni so zdaleč najbolj priljubljeni za dostop do vsebin, ki so na voljo na svetovnem spletu!

Pametne mobilne telefone danes uporabljamo že na vsakem koraku, saj so zaradi njihove večopravilnosti primerni tako za opravljanje dela kot za preživljanje prostega časa. Zato ne preseneča, da je število uporabnikov interneta na pametnih mobilnih telefonih že zdavnaj preseglo število tistih, ki za ta namen uporabljajo osebne in prenosne računalnike. To je še posebej izrazito na ozemlju Evropske unije, saj je nedavna raziskava Eurostata pokazala, da kar 79 odstotkov Evropejcev za dostop do svetovnega spleta uporablja pametni mobilni telefon.

Internet na prenosnih računalnikih uporablja le še okoli 64 odstotkov Evropejcev, na osebnih računalnikih 54 odstotkov in na tabličnih računalnikih le še 44 odstotkov uporabnikov. Pri uporabi mobilnih naprav za dostop do interneta prevladujejo predvsem mladi starosti od 16 do 24 let, saj za deskanje po internetu kar 94 odstotkov mladih uporablja pametni mobilni telefon in 71 odstotkov uporabnikov prisega na prenosne računalnike.

Tudi nekoliko starejši uporabniki svetovnega spleta vse pogosteje posegajo po mobilnih napravah. Uporabniki starosti med 25 in 54 let za deskanje po internetu v 83 odstotkih primerov uporabljajo pametni mobilni telefon in v 63 odstotkih primerov prenosni računalnik, medtem ko uporabniki starosti med 55 in 74 let za deskanje po internetu v 57 odstotkih primerov uporabljajo pametni mobilni telefon in v 54 odstotkih primerov prenosnik. Pri tem je zanimivo tudi to, da v vseh starostnih skupinah odstotek uporabnikov, ki dostopa do svetovnega spleta preko namiznih računalnikov ne presega 50 odstotkov in ne presega 47 odstotkov za tablične računalnike.

Pametne mobilne telefone za dostop do svetovnega spleta najpogosteje uporabljajo skoraj vse države članice Evropske unije. Tu izstopajo le Češka, Estonija, Litva, Poljska in Slovaška, kjer uporabniki za dostop do svetovnega spleta uporabljajo predvsem prenosne računalnike.


Prijavi napako v članku