Računalništvo, telefonija
01.12.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

V ABC pospeševalniku tudi prijazna in varna denarnica HiWize za upravljanje in uporabo kriptovalut

.. V svetu startupov so meseci leta. Spremembe so hitre in v ABC pospeševalniku želijo biti hitrejši od vseh ..
V ABC pospeševalniku tudi prijazna in varna denarnica HiWize za upravljanje in uporabo kriptovalut
V ABC pospeševalniku tudi prijazna in varna denarnica HiWize za upravljanje in uporabo kriptovalut

ABC Accelerator je svojo zgodbo začel v času, ko je bil največji poudarek na izobraževanju startupov, ki naj bi jim omogočilo hiter preskok na trg. Pripravili so odličen program, ki je privabil tudi veliko startupov iz tujine in se odločili za širitev programa preko lastnih podjetij v Munchnu in Silicijevi dolini. Ugotovili so, da startupi za dobre evaluacije potrebujejo precej več. V letu 2019 so z novo ekipo spremenili metodologijo tako, da akceleratorski program dela prilagodijo vsakemu startupu posebej, pomagajo jim odpravljati težave pri njihovem delu in razvoju, odpirajo prodajne poti, pomagajo pri iskanju proizvajalcev, novih sodelavcev in v logistiki tako, da v čim krajšem času dvignejo njihovo vrednost na 2 do 5 milijonov evrov ter jih nato povežejo z zainteresiranimi investitorji. Nova ekipa stremi k viziji, da postane ABC Accelerator stična točka med inovacijami, naložbami in gospodarstvom. Eden od njihovih izredno zanimivih projektov, ki jih podpirajo in razvijajo, je denarnica HiWize.

Denarnica HiWize

Ideja za HiWize strojno denarnico se je porodila iz pomanjkanja uporabniku prijaznih rešitev, saj je v praksi ta pogosto prepuščen več različnim ponudnikom, opremi in zelo strmi krivulji učenja pri spoznavanju in uporabi kriptovalut. Tako se je porodila ideja o celovitem ekosistemu, ki bi zagotavljal uporabniku prijazno in varno tehnologijo za celovito upravljanje in uporabo kriptovalut.

HiWize je unikaten premium produkt, ki bo prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike. Prvi na trgu so ponudili dvojni način hranjenja kriptovalut na t.i. hot in cold denarnici. Prvi hrani osebne ključe kar na pametnem telefonu in ponuja srednji nivo varovanja. Primeren je za manjše zneske oz. za dnevno uporabo brez strojne denarnice. Cold denarnica pa prikazuje stanje, vendar je pošiljanje mogoče le s proženjem transakcije s potrditvijo na strojni denarnici in na tak način zagotavlja najvišji možen nivo varovanja privatnih ključev, saj le ti nikoli ne zapustijo strojne denarnice.

Strojna oprema je designerska in je prva mobilna naprava na svetu brez kakršnih koli odprtin in gumbov. Naprava se prižge z zaznavanjem dotika na ekranu, vsebuje pa tudi IPS barvni zaslon na dotik. Naprava komunicira z uporabo visoko varovanega protokola preko Bluetooth Low Energy in le v radiju okoli 3 metre vidne razdalje. Naprava je v prvi vrsti namenjena uporabi s pametnim telefonom, vendar je združljiva tudi z osebnimi računalniki. Podjetje bo v prihodnosti ponudilo tudi plačilno kartico in menjalniške storitve, ki bodo skupaj tvorile celovit nabor vseh funkcij, ki jih uporabnik potrebuje.

Več informacij najdete na povezavi www.hiwize.com


Prijavi napako v članku