Računalništvo, telefonija
26.12.2018 13:34

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki svetovnega spleta najmanj zaupajo podjetju…

Uporabniki svetovnega spleta najmanj zaupajo podjetju Facebook.
Uporabniki svetovnega spleta najmanj zaupajo podjetju Facebook.

Ste se kdaj vprašali, kakšno bi bilo življenje brez svetovnega spleta? Verjetno si je danes zelo težko predstavljati vsakdanjik brez te tehnologije, saj je od interneta odvisno praktično vse. Pa naj bo to delovanje podjetij, prometne infrastrukture, nakupovalnih središč in podobno. Tako kot v resničnem svetu, ena podjetja na svetovnem spletu uživajo veliko mero zaupanja s strani uporabnikov, drugim pa uporabniki preprosto ne verjamejo več.

Zanesenjaki spletnega portala PC Mag so za nas nedavno opravili zanimivo spletno raziskavo, ki je pokazala, katerim podjetjem uporabniki svetovnega spletna najmanj zaupajo. Po številih aferah povezanih z zlorabami osebnih podatkov se je na prvem mestu pričakovano znašlo najbolj priljubljeno družabno omrežje Facebook. Podjetju, verjeti ali ne, ne zaupa kar 40 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta, kar je neverjetno visok odstotek uporabnikov. Na drugem in tretjem mestu namreč najdemo podjetji Twitter in Amazon, katerima ne zaupata okoli osem odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.

Na seznamu spletnih podjetji, ki jim nikakor ne gre zaupati, najdemo še Uber (sedem odstotkov uporabnikov) ter Google in Lyft po šest odstotkov uporabnikov. Na seznamu podjetji, ki jim uporabniki spletna najmanj zaupajo, najdemo še Snap in Apple (vsak po štiri odstotke), Microsoft (dva odstotka) ter Netflix in Tesla Motors z enim odstotkom.


Prijavi napako v članku