Telefoni
03.12.2014 12:17

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki Androida izpostavljeni najhujši ranljivosti doslej!

Brezskrbni dnevi za uporabnike mobilnih naprav Android so mimo!
Brezskrbni dnevi za uporabnike mobilnih naprav Android so mimo!

Strokovnjaki varnostnega podjetja Lookout so na svetovnem spletu odkrili eno izmed najbolj naprednih nevarnih škodljivih programskih kod za mobilni operacijski sistem doslej. Novost temelji na osnovi predelane škodljive programske kode NotCompatible, pri čemer je ta postala izjemno težavna tako za zaznavo z uporabo mobilnih protivirusnih rešitev kot za odstranitev. Čeprav nova različica škodljive programske kode za mobilni operacijski sistem Android uporabnike ogroža šele nekaj tednov, je ta na svetovnem spletu prisotna že več kot dve leti.

Strokovnjaki podjetja Lookout so pri analizi nove različice škodljive programske kode za Android ugotovili, da je ta po kompleksnosti že primerljiva z zlonamernimi kodami za osebne računalnike. Ta je namreč opremljena s šifrirnim sistemom, povezavo P2P in sistemi, ki protivirusnim rešitvam preprečujejo zaznavo zlonamernega delovanja. Pred novo zlonamerno kodo ni varen nihče, saj se ta širi tako v obliki lažni programov kot neželenih elektronskih sporočil.

Ker pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android grozi še bogata paleta drugih škodljivih programskih kod vam priporočamo, da ne uporabljate upravljavskih oziroma root pravic in da si na nanje namestite enega od mnogih brezplačnih protivirusnih programov, kot so na primer AVG Antivirus Security, avast! Mobile Security, Antivirus Free ali Norton Security antivirus. Za še večjo varnost na naprave Android nameščajte zgolj programe iz spletnega portala Google Play in to le tiste, ki jih nujno potrebujete za opravljanje vsakodnevnih opravil. Poleg tega vedno preverite pravice, ki jih mobilni program zahteva ob namestitvi.


Prijavi napako v članku