Monitorji
07.12.2011 08:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upogljiv in prozoren zaslon za Samsung

Pa naj še kdo reče, da prihodnost ne bo lepa!
Pa naj še kdo reče, da prihodnost ne bo lepa!

Podjetje Samsung Mobile Display je prestavilo prototip zaslona, ki bo korenito spremenil tako obliko kot uporabo mobilnih naprav. Tu namreč gre za zaslon AMOLED, ki se lahko pobaha tako s prozornostjo kot upogljivostjo. Inovativni izdelek je grajen na prozorni podlagi, ki omogoča potovanje svetlobe v vse smeri, s čimer je prikazana slika vidna obojestransko. Tankost matrike zagotavlja tako upogljivost kot izjemno živost prikazanih barv.

Upogljiv in prozoren zaslon podjetja Samsung Mobile Display bo mogoče uporabljati pri bogati paleti mobilnih naprav. Med njimi bomo našli pametne mobilne telefone, tablične računalnike, bralnike elektronskih knjig in druge mobilne naprave. Ker bo zaslon prozoren, ga bo mogoče koristiti za navigacijo na vetrobranskem steklu avtomobila, za prevajanje jezikov v realnem času, za geolokacijske storitve in celo upravljanje z digitalnimi revijami.

Inženirji podjetja Samsung Mobile Display ocenjujejo, da bo njihov upogljiv in prozoren zaslon nared za množično prodajo že v teku naslednjega leta. Spomnimo, da se je za podoben pristop pred kratkim odločilo tudi podjetje Nokia. To je namreč na londonskem sejmu Nokia World 2011 predstavilo koncept prvega mobilnika, opremljenega z upogljivim zaslonom AMOLED. Funkcionalnosti upravljanja z glasbo in filmskimi posnetki je tu bilo mogoče izbirati kar z upogibanjem zaslona. Kot vse kaže, bodo sodobne mobilne naprave množično opremljene z upogljivimi in prozornimi zasloni.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku