Računalništvo, telefonija
09.03.2016 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najcenejši 64-bitni osebni računalnik z Androidom

Osebni računalnik Unuiga S905 za malo denarja ponuja ogromno.
Osebni računalnik Unuiga S905 za malo denarja ponuja ogromno.

Skupina inovativnih kitajskih zanesenjakov je s skupnimi močmi pripravila nadvse zanimiv osebni računalnik Unuiga S905, ki se mu bomo le stežka uprli. Gre namreč za zmogljiv osebni računalnik Unuiga S905, ki je opremljen s 64-bitnim procesorjem, poganja mobilni operacijski sistem Android (natančneje Remix OS), zanj pa je treba odšteti le preračunanih 27 evrov. Kitajsko zagonsko podjetje zagonska sredstva že zbira na spletnem portalu IndieGoGo (bit.ly/Unuiga-S905-Indiegogo), ker lahko novost po izjemno ugodni maloprodajni ceni tudi kupimo.

Eden glavnih adutov superpoceni osebnega računalnika Unuiga S905 je nedvomno operacijski sistem Remix OS, saj njegov grafični vmesnik močno spominja na grafični vmesnik tako operacijskega sistema Windows kot sistema Chrome OS. Na voljo je meni Start, vrstica za obvestila pa lahko posnema tako tisto, ki smo je vajeni pri operacijskem sistemu Windows 10, kot tisto iz operacijskega sistema OS X. Operacijski sistem Remix OS podpira celo uporabo desnega miškinega gumba, aplikacije pa lahko poganjamo tako v posamičnem oknu kot v celozaslonskem načinu. Ker tu lahko poganjamo aplikacije, pripravljene za operacijski sistem Android, imamo na voljo bogato paleto programske opreme in iger, in sicer od Instagrama in Worda do Facebooka in Modern Combata 5.

Poceni osebni računalnik Unuiga S905 poganja procesor Amlogicc S905 (štiri sredice Cortex-A53), medtem ko je za preračunavanje grafičnih oblik na voljo ARM Mali-450. Novost je sicer na voljo v dveh različicah, pri čemer je različica za preračunanih 27 evrov opremljena z gigabajtom sistemskega pomnilnika, vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora in hitro brezžično povezavo WiFi 802.11n. Različica Plus za preračunanih 41 evrov pa bo obsegala dva gigabajta sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora in podporo za povezavo Wi-Fi 802.11ac.


Prijavi napako v članku