Telefoni
09.01.2011 13:42

Deli z drugimi:

Share

Ultra tanka in zakrivljena Xperia

Nov Sony Ericssonov "pametni" mobilni telefon iz linije Xperia, se odlikuje z ultra tankim in ukrivljenim ogrodjem.
Nov Sony Ericssonov "pametni" mobilni telefon iz linije Xperia, se odlikuje z ultra tankim in ukrivljenim ogrodjem.

Sony Ericsson

je na sejmu Consumer Electronics Show (CES) predstavil svoj super-tanek “pametni” mobilni telefon, ki temelji na operacijskem sistemu Android 2.3.

Xperia Arc, ki na svojem najtanjšem delu meri le 8,7 milimetrov, vsebuje 1-GHz procesor Qualcomm, kamero 8,1-milijona slikovnih točk s tipalom Exmor R (s katerim je moč posneti visokokakovostne videoposnetke in fotografije tudi pri šibki svetlobi) in 4,2 palčni zaslon občutljiv na dotik. Druge funkcije vključujejo integriran Bravia Engine za boljši prikaz slike, HDMI izhod, GPS, Bluetooth, WiFi in USB priključek. Razvidno je tudi dejstvo, da je telefon z zadnje strani rahlo ukrivljen, s čemer so pri Sony Ericssonu hoteli zagotoviti popolno in udobno prileganje telefona vsaki roki.

Kljub temu, da je profil Xperie Arc je ultra tanek, pa je seznam funkcij še kako debel. Telefon lahko dostopa do POP / IMAP pošte, Gmaila, in Exchange strežnika, Facebook, Twitter in profili drugih socialnih mrež se lahko sinhronizirajo s stiki, medtem ko spletni brskalnik v celoti podpira Adobe Flash 10,1. Kot že rečeno bo novo Xperio Arc poganjal Android 2.3, poleg katerega bo prišlo veliko Googlovih aplikacij, med drugim Voice in Maps Navigation. Telefon bo prav tako podpiral 720p HD video. Sony Ericsson Xperia Arc naj bi po uradnih podatkih v prodajo prišla že v prvem četrtletju tega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku