Tablični računalniki
07.09.2014 13:40

Deli z drugimi:

Share

Ultra mobilna 7-palčni tablica Toshiba Encore Mini

MicrosoftOffice 365 Personal z enoletno naročnino.
Ultra mobilna 7-palčni tablica Toshiba Encore Mini
Ultra mobilna 7-palčni tablica Toshiba Encore Mini

Toshiba Europe predstavlja Encore Mini – 7-palčno (17,8 cm) tablico, ki ima nameščena tudi Windows 8.1 z iskalnikom Bing in Microsoft Office 365 Personal. Zaradi kompaktne oblike je tablico Encore Mini moč vzeti kamorkoli, nanjo shranjevati dokumente in si ogledovati filme, s čimer je odličen partner kateregakoli osebnega računalnika, temelječega na operacijskem sistemu Windows.

Encore Mini je bil oblikovan za enoročno uporabo, kar pomeni, da je dovolj majhen za vsako torbico. Optimiziran je za pregledovanje vsebine v pokončnem načinu in predstavlja popolno platformo za pregledovanje, sinhronizacijo in shranjevanje dokumentov ter brskanje po spletu, s čimer lahko uporabniki ostanejo v stiku s službo ali z domom praktično od koderkoli.

Mobilnost tablice Encore Mini dopolnjujeta Windows 8.1 z iskalnikom Bing in brezplačna enoletna naročnina na Microsoft Office 365 Personal, kar skupaj z vsemi znanimi aplikacijami omogoča preprosto prebiranje e-pošte ali ogledovanje predstavitev kar med potovanjem. Aplikacije Windows na tablici Encore Mini delujejo brez težav, preprosto pa je moč dostopati tudi do dokumentov v oblaku. Sinhronizacija in izmenjava dokumentov z drugimi napravami Windows je prav tako hitra in preprosta.

Brezplačno je na voljo 1 TB spletnega prostora OneDrive za shranjevanje podatkov (lahko se ga tudi doda), medtem ko je vključenih tudi 60 minut pogovorov na mesec prek platforme Skype za brezskrbne pogovore s prijatelji ali z družino.

Prostor za shranjevanje je moč razširiti, in sicer prek reže za kartico microSD, ki je združljiva s karticami microSD do velikosti 128 GB. Med predstavitvami veliki skupini ljudi je mogoče uporabiti funkcijo brezžičnega prikaza, kar pomeni, da se vsebina prenese na velik združljiv zaslon, vrata Micro-USB pa služijo za prenos datotek.

Encore Mini ima vgrajen procesor Intel Atom, kar mu omogoča hiter zagon in trajanje baterije vse do sedem ur, brskanje po spletu brez prekinitev, izvajanje več opravil hkrati in nemoteno predvajanje zabavnih vsebin.

V Toshibino tablico sta vgrajeni zadnja (2 MP) in sprednja (0,3 MP) kamera za hitro in preprosto fotografiranje ali video pogovore z družino, s prijatelji in sodelavci. Uporabniku prijazno zasnovo tablice Encore Mini dopolnjuje še funkcija Toshiba Display Utility, ki omogoča povečavo menijev, besedila in ostalih elementov.

Toshiba Encore Mini bo na voljo v četrtem četrtletju tega leta, in sicer najprej v Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji.

Encore Mini:

 • Zaslon: 17,8 cm (7”) 1024×600
 • Procesor: Intel Atom Z3735G
 • Grafika: Intel HD
 • Pomnilnik: 1 GB DDR3L 1333 MHz
 • Povezljivost: 1x Micro-USB, 1x reža microSD s podporo do 128 GB SDHC/SDXC, WLAN 802.11 bgn, Bluetooth 4.0, brezžično prikazovanje, 1x 3,5 mm slušalke/mikrofon kombiniran vhod
 • Kamera: 0,3 MP sprednja, 2 MP zadnja
 • Avdio: vgrajeni zvočnik
 • Operacijski sistem: Windows 8.1 z Bingom
 • Prednameščeno: Microsoft Office 365 Personal, Toshiba Display Utility
 • Avtonomija baterije: do sedem2 ur
 • Barva: bela
 • Mere: 119,8x199x10,9 mm
 • Teža: 350 g

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več