Računalništvo, telefonija
09.03.2020 17:00

Deli z drugimi:

Share

Ukinitev provizije pri plačevanju parkirnine

Z današnjim dnem se ukinja provizija, katera je bila zaračunana uporabniku pri plačilu parkirnine v Mariboru s pomočjo aplikacije EasyPark ali s pomočjo SMS sporočila.
Ukinitev provizije pri plačevanju parkirnine
Ukinitev provizije pri plačevanju parkirnine

Nedolgo se je podjetje Marprom, katero tudi upravlja z javnimi parkirišči v Mariboru (poleg javnega potniškega prometa), odločilo, da bo ukinilo provizijo pri plačevanju s aplikacijo ali z SMS sporočilom, s katero so razjezili marsikaterega občana. Cena bo sedaj enaka ceni, katero bi uporabnik plačal, če bi plačeval s kovanci.

Vseeno bo pa nekaj sprememb. Aplikacija bo imela možnost delovanja v dveh načinih.

Način 1, oziroma lokalni paket. Če bo uporabnik izbral lokalni paket, bo imel dostop do omejene verzije aplikacije. Ta bo za uporabnika brezplačna, bo pa delovala samo na območju mestne občine Maribor. Uporabnik bo lahko preko aplikacije plačal parkirnino enako, kot bi plačal s kovanci, torej brez provizije.

Način 2, oziroma standardni paket. Če bo pa uporabnik izbral standardni paket, bo imel polni dostop do aplikacije, katera omogoča tudi plačevanje v drugih mestih po Sloveniji, kot tudi v tujini. Omogočal bo tudi plačevanje za dodatne storitve, kot so npr. polnilne postaje za električna vozila, parkiranje v garažnih hišah,…

V tem primeru, bo aplikacija uporabniku zaračunala provizijo v višini najmanj 10 centov, oziroma 15% vrednosti parkirnine oziroma storitve.

Paket bo z današnjim dnem možno izbrati preko spletne strani www.easypark.si (v sami aplikaciji paketov ne bo mogoče spreminjati).

Pomembno je tudi dejstvo, da če uporabnik paketa ne bo spremenil, bo aplikacija samodejno izbrala paket standard, v katerem se uporabniku zaračuna provizija pri plačevanju parkirnine. Na to bo uporabnika obvestilo tudi SMS sporočilo pri prvem plačilu. Provizija uporabniku pri prvih treh plačilih ne bo zaračunana.

Vsi, ki boste za plačevanje uporabili SMS sporočilo, provizija prav tako ne bo več zaračunana. Strošek bo prevzelo podjetje Marprom.

Več informacij -> www.marprom.si


Prijavi napako v članku